menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Роботизована ферма та сучасний молокозавод: на Вінниччині виготовляють натуральну «молочку» (ФОТО)

09.11.2021 19:40

Компанія Villa Milk випускає молоко і кисломолочну продукцію

Сучасна роботизована ферма з’явилась у селі Каташин Чечельницької громади Гайсинського району Вінниччини торік. Тут немає звичайних доїльних апаратів, за процес доїння відповідають два роботизованих комплекса. Молоко йде в охолоджені ємності, а звідти їх вивозять на молокозавод, який розташований у 150 метрах, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Роботизована ферма відповідає європейським стандартам. Завдяки автоматизації процесів вдалось збільшити надої та відмовитись від важкої праці доярок.

«Тут все зроблено для комфортності корів. Корівка заходить до комплексу, і з її чіпа на вусі система має всю інформацію про корову – скільки вона давала молока минулого разу і скільки очікується цього разу. Якщо ж корові ще не час доїтись, то її підштурхує своєрідний «погонич» і корова виходить. Одразу заходить наступна. Поки вона ласує смаколиками (різними видами комбікормів), робот миє їй по черзі дійки і одягає на кожну доїльне обладнання», - розповідає співзасновник компанії Villa Milk, директор господарства «Україна – О» Михайло Федчишен.

На моніторі одразу ж відображається кількість надоєного молока та вся інформація про корову.

«Ми повністю усунули втручання людини в процес отримання молока. Навіть думали одразу молоко подавати на молокозавод, але постало питання, як робити промивку труб. Тому до охолодженої ємності під’їжджає наш молоковоз, цистерна якого виготовлена з нержавійки. Ми мінімізували контакт молока з повітрям, тому, вважайте, що наше молоко від коровок одразу потрапляє на завод», - продовжує Михайло Опанасович.

Вже на заводі, який теж відповідає усім європейським стандартам, молоко переробляють на йогурт, кефір, ряжанку, сметану, м’який сир.

«Щойно продукція від Villa Milk з’явилась на полицях вінницьких магазинів, одразу ж отримала прихильників. Покупці оцінили натуральність наших молочних продуктів», - запевняє директор молокопереробного комплексу Віталій Істратов.

На заводі відокремлені дві лінії – для прийому сировини та для постачання готової продукції. Загалом тут є приймальний сектор, цех з виробництва кисломолочної продукції та цех з виробництва твердих і м’яких сирів. Також склад готової продукції, термостатні та холодильні камери.

«Саме завдяки технології термостатного виробництва наша продукція така приваблива для споживачів: вона густа, насичена та має смак домашніх молочних продуктів. Якщо відкрити пляшку з кефіром, ряжанкою або йогуртом, і обережно вилити в посуд, то їх можна їсти ложкою, такі вони густі. А якщо хочемо мати питний продукт, варто добряче збовтати в пляшці», - радить Віталій Істратов.

На молокозавод досить часто приїжджають відвідувачі з екскурсіями. На майбутнє тут збираються розвивати зелений туризм. Тому вже звели комфортний готельний комплекс.

Нагадаємо, на Вінниччині провели агросемінар.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Тетяна Щербатюк

Читайте також