menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ще четверо захисників з Вінниччини загинуло на передовій

22.03.2024 18:45

Вічна пам’ять та слава героям

Ще четверо військових з Вінниччини загинули, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України. В громади Вінниччини надійшли страшні звістки про загибель Станіслава Назаренка, Олега Куцика, Миколи Надибського та Андрія Кудли, повідомляє I-VIN.INFO.

У Війтівцях на Вінниччині в останню дорогу провели 25-річного воїна Станіслава Назаренка. Він був мужнім і сміливим бійцем, не боявся дивитись ворогу у вічі, бо боронив свою землю. Захищав Україну до останнього подиху, не покидаючи без підтримки своїх побратимів, рятуючи як людей, так і тваринок, бо мав дуже чуйне та добре серце, йдеться у некролозі:

«Стас був старшим у сім’ї, де виховувалися троє дітей. Відчуваючи відповідальність за двох молодших сестричок, з дитинства був серйозним та відповідальним, шанував сімейні цінності. Гарно навчався у школі. І по закінченні навчання обрав без роздумів мирну професію агронома. Працював у Польщі, але, коли росія розпочала широкомасштабне вторгнення, прийняв рішення повернутися в Україну. Разом із другом добровольцями пішли на війну захищати рідний дім — без повісток і примусу, першими в критичний момент стали на захист країни. Поставили на паузу особисте життя, роботу, і зі зброєю в руках пішли воювати за свободу і незалежність України».

У складі 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони «Дніпро» Станіслав брав участь у боях на Запоріжжі, Донеччині. Ніс службу на посаді головного сержанта — командира гранатометного відділення взводу вогневої підтримки. 8 березня під Старомайорським Донецької області захисник отримав важкі поранення. У важкому стані був доставлений у госпіталь в Дніпро. Не здавався, боровся за своє життя. На жаль, смерть виявилась сильнішою…

Вчора хмільничани попрощалися з Захисником України Олегом Куциком. Прощання відбулось у центрі Хмільника на площі перед Будинком культури

Куцик Олег Федорович народився 10 серпня 1983 року у місті Хмільник, навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Nº2, яку закінчив в 2000-му році та вступив до Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського на факультет фізичного виховання та спорту який закінчив в 2005 році.

Був призваний на строкову службу в прикордонні війська, після проходження строкової служби підписав контракт на 5 років та був на посаді інспектора паспортного контролю у м. Бориспіль, по закінченню контракту працював у санаторії «Залізничників» м. Хмільник інструктором з плавання у басейні.

Під час повномасштабного вторгнення окупанта в Україну, 12 березня 2022 року призваний на військову службу по мобілізації до Луганського прикордонного загону «Помста». Під час військової служби був на посаді інспектора прикордонної служби 1 категорії - начальника першої групи мінометів першого вогневого відділення першої міномет прикордонної застави четвертого відділу прикордонної служби (тип С) прикордонної комендатури швидкого реагування вогневої підтримки військової частини 9938.

Життя Олега Федоровича вірного військовій присязі за нашу Батьківщину обірвалось 17 березня 2024 року в місті Костянтинівка Донецької області.

На війні загинув військовий з Вінниччини Микола Надибський. Микола — боєць спецпідрозділу «Артан» Головного управління розвідки. Поліг за Україну 19 березня.

Микола Надибський мав позивний «Фізрук». Він був відомим громадським діячем на Вінниччині, головою громадської організації «Молодіжний центр європейських ініціатив», членом правління Всеукраїнського патріотичного руху «Гідність нації», членом громадської ради при Вінницькій обласній раді, вболівальником футбольного клубу «Нива».

— Але найголовніше він був патріотом України, сильним воїном, чудовим сином, справжнім чоловіком та люблячим батьком, — кажуть близькі бійця. — Вічна пам’ять Герою! Навічно в строю!

У Миколи залишились дружина та син.

Підтвердили гибель військового Андрія Кудли, який з серпня 2022 року вважався зниклим безвісти.

Тоді боєць на Донеччині разом зі своїми чотирма побратимами потрапив під артилерійський обстріл.

Лише в цьому році Героя вдалося повернути додому, але вже на щиті...

Він випускник Вінницького національного технічного університету.

Трагічну звістку опублікували на сторінці Вінницького національного технічного університету

— З сумом та болем повідомляємо, що наш університет знову втратив свого випускника. Кудла Андрій — випускник факультету будівництва, цивільної та екологічної інженерії, — читаємо у дописі.

Народився Андрій 23 жовтня 1990 року в селі Грузевиця. З дитинства був добрим, спокійним та сором’язливим.

Юнак навчався в Кам’янець-Подільському будівельному коледжі, де здобув спеціальність «Проектування будівельних споруд». Згодом продовжив навчання у Вінницькому національному технічному університеті на спеціальності «Будівництво». Після навчання працював у будівельній компанії.

У квітні 2022 року Андрія призвали до Збройних Сил України в 36 стрілковий батальйон. Загинув — 18 серпня 2022 року біля Пісків.

Читайте також, удар по енергетиці та влучання на Вінниччині: наслідки нічної повітряної атаки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також