menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничанин за 30 років здав 70 літрів крові

23.03.2024 16:00

Вінничанин став заслуженим донором

Вінничанин Ігор Стремецький здав кров 148 разів. Чоловік має рідкісну групу — четверту позитивну. За його словами, одна донація рятує три життя. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на фейсбук-сторінку Вінницького обласного центру служби крові.

Процедура донації однакова, пояснив вінничанин. Спочатку реєстрація, далі консультація з лікарем-терапевтом. Після проходження усіх питань — забір крові з пальця.

Ігору Стремецькому 50 років. Нині працює столярем-будівельником на залізниці понад 15 років. Почав здавати кров 30 років тому через війну, після служби в батальйоні миротворчих сил ООН у тодішній Югославії.

«Побачивши, як там люди гинуть, розумів, що потрібно допомагати. Почав здавати кров і продовжую доти, доки можу», — сказав Ігор.

За словами чоловіка, здавати кров буде доки це можливо. Якщо матиме гарне здоров’я, то до 65 років здійснить не одну донацію, і врятує не одне життя.

22 січня 2021 року Ігор Стремецький отримав звання Заслуженого донора України.

Читайте також, «Через обстріли люди у стані стресу»: голова прикордонної громади Сумщини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису

Читайте також