menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

З незаконної приватизації громаді Вінниччини повернули шість земельних ділянок

23.03.2024 18:30

З незаконної приватизації повернуто 6 земельних ділянок вартістю 2,5 млн грн

На Вінниччині у власність громад повернули землю йдеться про 6 земельних ділянок на території Станіславчицької громади, загальною площею 12 га вартістю 2,5 млн грн, які були незаконно приватизовані особами, що вже використали своє право на безоплатне отримання у власність землі для ведення особистого селянського господарства. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на сайт Вінницької обласної прокуратури.

Надалі землі були відчужені третій особі та надані в оренду фермерському господарству.

Ці обставини стали підставою звернення Жмеринської окружної прокуратури до суду з вимогами про визнання недійсними договорів оренди, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельними ділянками шляхом їх повернення, скасування державної реєстрації права та припинення права оренди.

«У ході судового розгляду відповідачем добровільно усунуто порушення, земельні ділянки повернуті територіальній громаді та до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесені належні відомості», - зазначено в повідомленні.

Читайте також, «Через обстріли люди у стані стресу»: голова прикордонної громади Сумщини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: kr.tax.gov.ua

Читайте також