menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У вінницьких школах відмінили уроки та провели евакуацію (ФОТО)

20.01.2022 13:20

Шукають вибухівку у закладах освіти

Сьогодні близько 11.30 до правоохоронних органів надійшов анонімний лист про замінування всіх навчальних закладів у місті Вінниці. Наразі триває перевірка приміщень на наявність вибухівки. Усіх учнів та працівників евакуювали. В СБУ наголошують, що останнім часом почастішали такі повідомлення, і вони є елементом гібридної агресії, тому потрібно зберігати спокій, повідомляє І-VIN.INFO.

Однак, діти і батьки відчули дещо панічні настрої у Вінниці. Дітей терміново евакуювали, дехто навіть не встиг перевзутися у зимове взуття і робив це вже на вулиці. Батькам розіслали повідомлення, щоб, за можливістю, забирали дітей додому. Тим, хто збирався до школи на другу зміну, повідомили, що уроків не буде, а забуті речі і портфелі можна забрати завтра. Також в деяких школах зауважили, що й завтра уроки проходитимуть дистанційно.

Учень другого класу Максим школи № 26 розповів своє враження від сьогоднішніх подій:

«У нас був звичайний урок, але потім хтось прийшов, щось повідомив і класний керівник сказала одягатись. А речі потрібно було залишити на місці. Ми швидко все зробили і вийшли на вулицю».

Батьки Максима додають:

«Дуже перелякались за таке неочікуване повідомлення від вчителя. Не знали, що відбувається і від цього сильніше хвилювання, адже жодних пояснень. На щастя, є можливість кому забрати сина, тому одразу батько пішов за ним».

Аби діти довго не чекали, класні керівники почали писати батькам, щоб ті, за можливістю, швидко позабирали дітей додому та не лякали такими новинами про вибухівку, особливо молодших школярів. Мовляв, найкраще пояснення цьому – навчальна евакуація: «Повідомляємо, що сьогодні Держпродспоживслужба буде здійснювати моніторинг дотримання протиепідемічних заходів у закладах освіти. Термiново вивести дiток».

«Я сказала діткам, щоб швиденько одягались, бо у школi проходить навчання з приводу евакуацiї, - розповідає класний керівник Оксана Марценюк. - Дiти без панiки вийшли на вулицю».

В СБУ України у Вінницькій області дають роз’яснення з цього приводу:

«Останнім часом у публічній площині фіксується збільшення повідомлень про нібито мінування важливих об’єктів соціальної сфери по всій території України.

У результаті ретельних перевірок з боку СБУ, НацПолу та інших уповноважених на це органів державної влади ці повідомлення не підтверджуються на практиці, а мають на меті створити напругу й панічні настрої в суспільстві.

Звертаємо увагу: повідомлення про псевдомінування – поширений інструмент в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України. За таких умов вкрай важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало.

Закликаємо громадян зберігати спокій. І окремо звертаємось до ЗМІ з проханням ретельно перевіряти подібну інформацію, аби зі свого боку не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій.

Служба безпеки України і, зокрема, Антитерористичний центр при СБУ, разом з Національної поліцією в рамках свого функціоналу щоденно відпрацьовують кожне з таких повідомлень.

Ми відкриті до комунікації зі ЗМІ та готові за потреби оперативно надавати суспільству перевірену та актуальну інформацію.

Разом ми зможемо ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни.»

Нагадаємо, в громаді на Вінниччині відкрили поліцейську станцію.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vinnitsa.info

Читайте також