menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Український пісенний фронт»: у Італії провели благодійний концерт на підтримку ЗСУ (ФОТО)

23.10.2022 18:10

Це черговий благодійний концерт по містах Італії для підтримки українських воїнів

Днями на центральній площі Делла Республіка італійського міста Еболі пройшов концерт на підтримку Збройних сил України за участю Заслужених артистів України Світлани Весни, Володимира Куртяка, Олега Чигера та дуету «Band Ruslana» з Неаполя. Під час заходу вдалось зібрати кошти на підтримку ЗСУ, повідомляє I-VIN.INFO.

Концерт проводили українською та італійською мовами. Так італійці могли розуміти, з якою метою організований концерт та почути вірші, пісні на патріотичну тематику рідною для себе мовою.

«Кожне випробування робить нас сильнішими. Кожен з нас має свій фронт: духовний, освітянський, лікарський, але й є пісенний фронт. І наші співаки дарують українську пісню. А українська пісня – це ні що інакше, як серце України. Наш вклад – це вклад допомоги нашим військовослужбовцям задля Перемоги. Україна – співуча країна, яка має свою культуру та традиції. Україна має свою історію. Тому сьогодні буде невеликий імпровізований концерт, щоб ви відчули частинку України та згадали рідну домівку», - каже організатор благодійного концерту отець Іван Борин.

Під час заходу виконавці виступали з власними піснями. Проте, коли техніка вийшла з ладу, вони продовжили співати українські народні пісні. Підтримуючи виконавців, українці співали «Ой, у лузі червона калина», «Зелене жито», пісню про Донбас та гімн України.

«Це був дуже красивий концерт і ми дякуємо за нього організаторам. І, звісно, дякуємо артистам, які змогли приїхати, незважаючи на останні події в Україні. Їм це вдалось. Україна понад усе і Перемога за нами!», - ділиться враженнями тернопільчанка Олеся.

Як зазначив організатор концерту, це вже не перший візит Заслужених артистів України до Італії. «Українському пісенному фронту» вдалось побувати у містах Помпеї, Агрополі, Салерно, Фоджа та в українському ресторані «Козацька Забава» в Неаполі.

Автор та виконавець, голова правління благодійного фонду «З покликом у серці» Олег Чигер з Івано-Франківська також розповів, куди та як направлять кошти, зібрані під час концерту:

«Наш фонд існує з 2011 року, і з 2014 року ми працювали на допомогу бійцям АТО. І зараз, з початку повномасштабного вторгнення рф, волонтери об’єднались з новою силою. Почали надходити величезні кошти від людей на рахунок нашого благодійного фонду. Коли наш благодійний фонд починав роботу, було приблизно 50-60 волонтерів, а зараз їх п’ять включно зі мною. Але ми продовжуємо допомагати ЗСУ продуктами харчування, які загружаємо в джипи, і відправляємо на передову. Також безкоштовно здійснюємо обслуговування машин на СТО». 

Волонтери фонду спочатку допомагали засобами індивідуального захисту та амуніцією. Другим етапом допомоги стали тонни продуктів харчування для цивільних на деокупованих територіях. Відправляли допомогу, зокрема, у Харків та Чернігівську область, за вісім кілометрів від російського кордону. 

Декілька місяців тому військові масово почали просити великі рамні джипи високої прохідності на передову. Відповідно до їх запитів почали збирати кошти та вже передали 39 джипів. 

Голова правління також зауважив, що однією з таких машин був бойовий «БРДМ-2 Амфібія», який добронювали. За його словами, це єдиний екземпляр в Україні, який коштував 18 000 доларів і кошти зібрали за два тижні. Саме цю автівку надіслали на Херсонський напрям. 

«Фонд виграв три гранти від американського фонду «Разом for Ukraine», який входить в топ-10 Forbes Америки. Тобто, колосальний об’єм роботи є, тому я намагаюся поєднувати викладацьку діяльність, благодійницьку та гастролі з командою «Український пісенний фронт». Зібрані кошти з гастролей направляємо переважно на автівки та деталі до них, адже це запит номер один. На щастя, з амуніцією та продуктами харчування проблем у військових немає», - додає Олег Чигер.

Нагадаємо, як українці адаптуються до реалій життя в Італії.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: Діана Праведна 


Читайте також