menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

25 мільйонів віддали за кар'єр із величезним боргом на Вінниччині

08.09.2023 12:00

304 гривні вирішили долю аукціону з продажу кар'єру

Вчора завершився аукціон на придбання Мурафського вапнякового кар’єру, що знаходиться у селі Мурафа Жмеринського району Вінницької області. Переможець аукціону заплатить державі трохи більше 25 мільйонів гривень за сам кар’єр. Окрім цього, новий власник повинен сплатити понад 11 мільйонів старих боргів підприємства, повідомляє I-VIN.INFO.

Аукціон

Мурафський кар’єр виставили на аукціон 21 серпня цього року. Про це ми писали у цьому матеріалі.

Фонд державного майна України на цьому аукціоні встановив стартову ціну у 4 мільйони 915 тисяч 492 гривні. Під кінець аукціону ця сума виросла більше ніж в п’ять разів.

Участь у торгах брали три товариства з обмеженою відповідальністю: «БК «Нові мінерали», «Виробнича компанія «Автострада» та «Чарітон Інвест». Останні не вели активних торгів та зупинилися на сумі у 5,5 мільйонів гривень. А ось між ТОВ «БК «Нові мінерали» та ТОВ «Виробнича компанія «Автострада» розгорілася серйозна боротьба. Уся інформація про хід аукціону доступна на сервісі Прозорро.Продажі.

У початковій заявці «Автострада» запропонувала 5,3 мільйони гривень, в той час як «Нові мінерали» – майже 8,3 мільйони. У першому раунді «Автострада» підняла до 9 мільйонів, а «Нові мінерали» перебили ставку усього на 304 гривні – 9 000 304 гривні.

Саме ці 304 гривні і зіграли вирішальну роль у підсумку, адже у другому раунді ставки підвищились до 15 000 000 і 15 000 304 відповідно, а у останньому третьому раунді «Автострада» підняла ставку на 10 мільйонів, що зробили і «Нові мінерали», вигравши аукціон із ставкою 25 мільйонів 304 гривні.

Таким чином саме ТОВ «БК «Нові матеріали» придбало у приватну власність Мурафський кар’єр, який вже десять років стояв без діла у державній власності.

Новий власник

Хто ж став новим власником Мурафського кар’єру, та що із собою представляє «ТОВ «БК «Нові мінерали»? По-перше, слід зазначити, що це товариство з обмеженою відповідальністю раніше було зареєстровано у Львові, але у травні 2020 року змінило адресу та «переїхало» в село Мурафа на Вінниччину. Разом з цим, компанія змінила назву з «Нова Галичина» на «Нові мінерали». Ця інформація доступна у відкритому доступі на сервісі моніторингу реєстраційних даних українських компаній «Опендатабот».

Кінцевим бенефіціаром та власником компанії є Ярослав Петрах, який раніше очолював ТОВ «Торметтехнолоджі», що було зареєстровано також у Львові та займалось неспеціалізованою оптовою торгівлею

З цього можна зробити висновок, що ТОВ «БК «Нові мінерали» заздалегідь готувалася саме до цих торгів та до придбання Мурафського кар’єру.

На сайті компанії зазначено, що вона займається виробництвом мінерального порошка та вапнякового борошна – матеріалів для асфальтобетонних сумішей та розкислення ґрунтів.

Зважаючи на те, що Мурафський кар’єр є джерелом саме вапняку, то і використовувати його нові власники, скоріш за все, будуть за прямим призначенням.

Читайте також, єдину систему реабілітації розробляють на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: prozorro.sale

Читайте також