menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

26 з 28 збитих «шахедів»: наслідки нічної повітряної атаки

28.03.2024 09:30

Ворог атакував Україну дронами та ракетами

Росія вночі 28 березня запустила по Україні 28 ударних безпілотників Shahed-136/131 з району Курської області та окупованого Криму.Крім того, рф завдала ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням трьох крилатих ракет Х-22 і протирадіолокаційної ракети Х-31П (з акваторії Чорного моря), зенітної керованої ракети С-300 (Донецька область), повідомляє I-VIN.INFO.

«До відбиття удару залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Знищено 26 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей», – йдеться у повідомленні Повітряних Сил ЗС України.

На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, росіяни спрямували ракети Х-22 в бік півдня Одещини, а згодом з літака Су-30 випустили і протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.Про це повідомили Сили оборони півдня України.

«В нашій операційній зоні 16 безпілотників типу «Shahed-131/136» підрозділам ППО вдалось знищити: 2 на Одещині, 3 на Дніпропетровщині і 11 на Запоріжжі», - йдеться в повідомленні.

На жаль, не вдалось уникнути влучань. Ворог атакував транспортну інфраструктуру Запорізької області. Але люди не ушкоджені.

Натомість, маневрування дронів над житловими кварталами Запоріжжя призвело до падіння уламків збитих дронів у приватний сектор. Сталося займання, вибуховою хвилею пошкоджено понад 10 домоволодінь, 2 місцевих мешканців отримали поранення.

Читайте також, «Це дало можливість зупинитись та звернути увагу на свої відчуття»: у Тульчині пройшов тренінг психоемоційного розвантаження.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: censor.net

Читайте також