menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Акція на підтримку військових та солодкі подарунки: як в громадах Вінниччини відзначають новорічні свята

31.12.2022 16:30

В громадах Вінниччини розповіли, як у них тривала підготовка до новорічних свят

До завершення підійшов перший місяць зими і останній місяць 2022 року. Це буде перший Новий Рік в умовах повномасштабного вторгнення. І хоч українці працюють для допомоги Збройним силам України, та вони не забувають й про маленькі радості. I-VIN.INFO поцікавився, як громади Вінниччини підготувались до новорічних та різдвяних свят.

Агрономічна громада

Святкування у цій громаді розпочались ще з 18 грудня і тривали до 29 грудня. Новорічні подарунки отримали учні 1-4 класів закладів загальної середньої освіти та усі вихованці закладів дошкільної освіти (700 подарунків). Також за кошти меценатів солодкі подарунки отримали більш як 500 гуртківців.

У громаді зауважують, що усі заклади освіти та культури долучились до акції «Подаруй військовому смак домашнього тепла», яка ініційована обласним гуманітарним штабом до новорічно-різдвяних свят.

Літинська громада

Для створення чарівної новорічної атмосфери для мешканців громади встановили різдвяну ялинку. Водночас проведення офiцiйних масових заходів до новорічно-різдвяних свят не планувалось.

Також за кошти місцевого бюджету та за участi меценатів для вихованців закладiв освiти придбали новорічні подарунки.

Зокрема, громада теж доєдналась до проєкту «Подаруй військовим смак

домашнього тепла». Так, вiд мешканців громади військовим на фронт передано

цитрусові, горіхи, мед, солодощi та домашню випічку в кiлькостi 10 ящиків. А

вiд наймолодших мешканців Літинщини – патрiотичнiм малюнки та тематичні

поробки.

Джулинська громада

Тут затвердили план проведення новорічно-різдвяних заходів у 2022-

2023 році – «Новий рік стрічаємо – ворога здолаємо!».

Ще 19 грудня на базі Джулинського центру культури і дозвілля створили локацію

«Резиденція Святого Миколая» та організували свято добра «Новий рік стрічаємо

– ворога здолаємо!» на підтримку дітей військовослужбовців ЗСУ, які навчаються у закладах загальної середньої освіти громади.

Заклади та установи освіти провели новорічну майстерню Джулинської громади «Ялинкова іграшка для захисника – символ миру та домашнього тепла», аби волонтери передали новорічні іграшки захисникам-землякам на фронт. Також була організована благодійна акція «Різдвяний кошик добра» для дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, учасників бойових дій, дітей пільгових категорій. Крім цього, новорічно-різдвяний захід для дітей Джулинського інклюзивно-ресурсного центру «Пес Патрон – український чемпіон».

Для дітей закладів загальної середньої, дошкільної освіти, батьки яких захищають Україну також придбали 120 новорічних подарунків. До того ж додаткові подарунки дали дітям різних соціальних категорій.

У кожному населеному пункту громади упродовж грудня організовувались різдвяні благодійні ярмарки щодо збору коштів на підтримку захисників та захисниць України. Тож вже у січні 2023 року запланований благодійний фестиваль-ярмарок вертепного

дійства «Диво Різдва» за участю творчих колективів закладів культури громади і онлайн-марафон під хештегом #щедра_коляда_для_нашого_захисника на підтримку воїнів.

Козятинська громада

Усі вихованці закладів дошкільної освіти, учні 1-4 класів та учні 5-11 класів

пільгових категорій отримали новорічні подарунки, придбані за кошти

місцевого бюджету.

До того ж, у громаді провели акцію «Подаруй військовому домашнє тепло», у якій взяли участь усі педагогічні колективи закладів загальної середньої освіти, учні та їх батьки: два буси були запаковані посилками вагою близько тони. Подарунки отримали козятинські військовослужбовці. В коробках була запакована домашня випічка та солодощі, чай, кава, тепла білизна і утеплені рукавички, а також засоби гігієни для наших захисників і захисниць.

Ободівська громада

В Ободівській громаді ще на початку грудня тривала підготовка до новорічно-різдвяних свят. Центр культури і дозвілля готував вітальну програму (колядки, віншування) для військовослужбовців, які дислокуються на території громади, а в закладах освіти – вітальні листівки, подарунки, різдвяні сувеніри, різноманітні смаколики тощо.

В Ободівській громаді віднайшли можливість підготувати подарунки для

дітей на новорічно-різдвяні свята. Провели тематичні заходи із врученням солодких подарунків до Дня Святого Миколая у закладах освіти та культури.

Тульчинська громада

З нагоди відзначення новорічних і різдвяних свят в центрі міста Тульчин оформили новорічний патріотичний майданчик «Віримо в Перемогу», а біля «Центру культури і дозвілля» розмістили різдвяний вертеп.

На день Святого Миколая тут відбулася концертна програма «Здрастуй, Миколай!», а 25 грудня – новорічна вистава «Пригоди Попелюшки і Пажа». Ця вистава відбудеться вдруге 14 січня 2022 року.

Працівники «Центру культури і дозвілля Тульчинської міської ради» не забули й про захисників та захисниць України, підготували для них відеопривітання.

Крім цього, за кошти місцевого бюджету придбали новорічні подарунки для

дітей пільгових категорій населення та дітям-учасникам творчих колективів

Тульчина.

Бершадська громада

У громаді протягом місяця, розпочинаючи з 19 грудня, проводять різні заходи. Це, для прикладу, захід «Вітальня Святого Миколая», новорічні фотозони «П'ять хвилин до Нового року», «Летимо за мрією», «Зимове місто», майстер-класи «Святковий пряник» з розпису імбирного печива та «Іграшка Перемоги» з виготовлення новорічної іграшки, дитяча казкова вистава «Скриня щастя» і ляльковий театр.

Тут додають, що особливістю цьогорічних зимових свят стало придбання банерів для облаштування фотозон, створення казкової кімнати, оновлення арсеналу новорічних

іграшок, гірлянд, зокрема, електричних тощо.

Також заклади загальної середньої освіти організували збір посилок для військовослужбовців: діти писали листи, підготували малюнки та солодощі. І, зокрема для самих діток початкових класів та вихованців, підготували подарунки на новорічно-різдвяні свята.

Всі заходи в громаді проводяться для забезпечення змістовного дозвілля, прищеплення підростаючому поколінню інтересу до народних традицій, популяризації духовно-культурної спадщини Українського народу, виховання почуття патріотизму та національної свідомості.

Нагадаємо,«Зараз усередині нас багато болю та страждань»: вінницький психолог.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:ukrainians.today



Читайте також