menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Благодійні турніри і змагання: як на Вінниччині збирають кошти на ЗСУ та підтримують спортивні заходи (ФОТО)

04.08.2022 13:20

Голова Відокремленого підрозділу громадської організації ВФСТ «Колос» Гайсинської територіальної громади Юрій Охріменко розповів про роботу під час війни

Повномасштабна війна змінила багато планів українців. Проте ніяк не позбавила їх жаги до спорту й перемоги. Та збільшила бажання працювати далі. В цьому переконаний Юрій Охріменко, який обіймає посаду голови Відокремленого підрозділу громадської організації ВФСТ «Колос» Гайсинської територіальної громади. Він розповів I-VIN.INFO про формат роботи під час війни.

Окрім роботи у відокремленому підрозділі, Юрій Охріменко працює в дитячій спортивній школі і тренує дітей. За його словами, з початку повномасштабної війни школа лише на тиждень припинила свою роботу. Великої перерви не було, адже потім люди почали працювати та

тренуватися.

«Звісно, є певні обмеження, яких потрібно дотримуватись під час воєнного стану. Проте ми були першими в громаді, хто відновив змагання після карантину, як власне «Колос» у Вінницькій області. І після початку повномасштабної війни ми були єдиними в нашій громаді, хто взагалі проводить хоч якісь благодійні турніри», - розповідає голова підрозділу.

У громаді вони проводили волейбольний турнір серед жінок за підтримки ВТО ВФСТ «Колос», Федерації волейболу Гайсинського району та Федерація волейболу Вінницької області. Проте на цьому громада не зупинилася і провела ще й волейбольний турнір серед чоловіків у селі Чечелівка. Також у цьому селі разом з громадського організацією «Майбутнє починається сьогодні» організували для дітей майстер-класи, челенджі та турнір з волейболу.  

«У нас було три команди з волейболу. Ми провели цей турнір, а «Майбутнє починається сьогодні» – майстер-класи. Разом з цією організацією та активними жителями села Чечелівка зібрали кошти для ЗСУ. Загалом вийшло 11 546 гривень – це стільки вдалось зібрати і на попередніх турнірах, і на цьому», - ділиться Юрій Охріменко.

Потім ці кошти громада передала офіційній волонтерській організації, яка делегувала для цього свого представника. Склали акт про передачу коштів, а опісля організація надсилає звіт про витрати. На минулому тижні в громаді проводили волейбольний турнір у селі Куна. Також в планах провести на початку серпня волейбольні змагання серед чоловіків.

«Традиційно до Дня Незалежності проводимо жіночий турнір з волейболу. Й на День Молоді завжди проводимо змагання з волейболу, баскетболу, шахів, настільного тенісу, спортивного орієнтування», - каже Юрій.

У Гайсинській територіальній громаді люди позитивно ставляться до проведення спортивних змагань та благодійних турнірів під час війни. За словами Юрія Охріменка, вони дотримуються усіх правил безпеки, тому не запрошуються глядачі.

«Не дивлячись на це, люди все ж підтримують нас, дають кошти на ЗСУ. Також нас підтримує місцевий відділ культури молоді і спорту, забезпечує технічним обладнанням. Коли з дітьми займаємось у парку, люди часто підходять, запитують, що і як. А потім приводять своїх дітей на заняття», - розповідає голова спортивного підрозділу.

Дитячу спортивну школу в Гайсинській територіальній громаді відвідують також діти-переселенці: з Херсонської області, з Маріуполя та Лисичанська. За словами Юрія Охріменка, в громаді багато переселенців. У селах громади вчителі фізкультури проводять оздоровчі тренування з дітьми та дітьми-переселенцями.

Команди з Гайсинської територіальної громади долучались і до інших турнірів в громадах. Наприклад, у Ладижині організували чоловічий турнір, до якого долучили шість команд. Також Юрій Охріменко поділився секретом, як вдається організовувати спортивні заходи:

«Для цього має бути людина, яка цим усім би займалась. Наразі ні в одній громаді нашої області немає окремого спеціаліста зі спорту. Існує об’єднаний відділ: освіта, спорт, медицина та інше. Тому для гарного розвитку спорту в громаді повинен бути не просто спеціаліст, а такий собі «моторчик», який буде ініціювати та проводити спортивні заходи».

За його словами, багато спортсменів з громади вступили до лав ЗСУ.

«Якось хотів долучити одну команду до турніру. Телефоную одному спортсмену, а той каже, що із задоволенням долучився б, але зараз в ЗСУ. Телефонує іншому – теж на службі в армії. Питаю, до кого можна ще звернутися. А він розповідає, що чотири людини з команди точно воюють. А в тій команді всього шість людей», - розповідає він.

У планах Юрія Охріменка продовжувати організовувати благодійні турніри, збирати кошти для ЗСУ та наближати нашу перемогу.

Нагадаємо, у Лука-Мелешківській громаді футбольну зустріч приурочили до Дня пам’яті Петра Нечипоренка.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надано Юрієм Охріменком.


Читайте також