menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Пам’ять директора ФК «Нива» на Вінниччині вшанували футбольним матчем (ФОТО)

01.08.2022 16:30

У Лука-Мелешківській громаді футбольну зустріч приурочили до Дня пам’яті Петра Нечипоренка

Нещодавно у Лука-Мелешківській громаді на Вінниччині провели футбольний матч пам’яті директора футбольного клубу «Нива» Петра Нечипоренка. Для I-VIN.INFO голова Вінницької районної організації ВФСТ «Колос» Роман Юсумбелі розповів про цю футбольну зустріч та спортивне життя в громаді.

На стадіоні Лука-Мелешківської громади 30 липня провели матч між Стрижавською футбольною командою «Нива» і командою «Ворошилівка». Через повномасштабну війну на заході не повинно бути глядачів. Задля безпеки учасників футбольної зустрічі проінструктували щодо місця розташування бомбосховища, яке знаходиться поруч із стадіоном.

На цьому наголосив Роман Юсумбелі, якому доволі важливо, аби кожен подібний спортивний захід проводився безпечно:

«Зараз усім треба бути дуже обережними та відповідальними. Ми виконуємо функціональні обов’язки на своєму, спортивному фронті, і дбаємо про безпеку. Організовуємо, зокрема, турніри зі збору коштів для підтримки ЗСУ. Також в планах провести турнір з настільного тенісу та аукціон, на якому наші майстри продаватимуть свої вироби».

Всі зібрані кошти з майбутніх благодійних заходів у Лука-Мелешківській громаді планують перевести на підтримку ЗСУ або до місцевої дитячої лікарні, в якій лікують дітей, що постраждали 14 липня від ракетного обстрілу у Вінниці.

Основна мета цієї футбольної зустрічі – зберегти пам’ять про директора ФК «Нива» Петра Нечипоренка. Роман Юсумбелі розповідає, що він був великий фанат футболу. Навесні 1996 року «Нива», обігравши в півфіналі Кубка України донецький «Шахтар» (0:0, пен. 3:0), вийшла до фіналу турніру, де програла «Динамо» 0:2. Це дало право клубу восени виступати в Кубку володарів кубків УЄФА, де команда спочатку перемогла естонський «Садам» (1:2, 1:0), а в 1/16 поступилася швейцарському «Сьйону» (0:2, 0:4).

«Петро Володимирович був скрупульозним, правильним і з нього я брав приклад. Часто я щось дуже швидко і багато робив, а він каже: «Не поспішай, спочатку подумай, а потім роби». І в цьому він був правий. Завжди людяний, завжди старався все зробити для команди», - ділиться спогадами Роман Юсумбелі.

Якраз в той період Роман Андрійович працював начальником торгового відділу. І згадав, що теперішній голова ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк був тоді президентом ФК «Нива»:

«Сергій  Пилипович разом вчився, дружив та працював з Петром Нечипоренком. А зараз він активно підтримує спортивне життя в області, за що йому дуже вдячний. Завжди готовий допомогти».

Окрім цього додає, що попри війну, потрібно рухатися вперед і йти до перемоги.

«Перемагають сильні і стійкі. І нам треба працювати над тим, аби наша нація була здоровою. Це дозволить зменшити кількість людей зі шкідливими звичками, в нас менше вживатимуть алкоголь та наркотики. А підтримувати здоровий спосіб життя якраз допомагають фізичні вправи», - зазначає Роман.

На футбольну зустріч запросили голову Стрижавської територіальної громади Михайла Демченка, голову Асоціації Вінницького футболу Олександра Мельника, заступника голови ВТО ВФСТ «Колос» Вадима Мохника, а також спонсорів Романа Леніса та Петра Буяльського.

«Вони привезли кубок пам’яті директора ФК «Нива» Петра Нечипоренка. Все пройшло на вищому рівні. В матчі з результатом 3:1 виграла Стрижавська «Нива». Це доволі сильні команди. На чемпіонатах Вінницького району вони завжди лідирують і займають 1-4 місця», - зауважує Роман Андрійович.

Нагадаємо, Голова Жмеринської районної організація ВФСТ «Колос» Василь Марчук розповів про організацію благодійних турнірів у громадах

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Маріна Калюжко

Читайте також