menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Благодійний сеанс одночасної гри в шахи провели представники громад Вінниччини і нардеп (ФОТО)

31.01.2023 14:55

Кошти направлять на Могилів-Подільський прикордонний загін

На Вінниччині серед 19 представників громад та народного депутата України відбувся сеанс одночасної гри в шахи. Це був благодійний захід, в рамках якого вдалось зібрати 210 000 гривень на підтримку Могилів-Подільського прикордонного загону, повідомляє I-VIN.INFO.

«Захід ініціював народний депутат Геннадій Вацак. Розрахунок був на те, що за кожного учасника шахового турніру він закладатиме п’ять тисяч гривень. Відтак, планувалось, що участь візьмуть представники 63 громад. Тоді загальна зібрана сума становитиме приблизно 300 000 гривень. Та не у всіх вийшло приїхати, тому організатор збільшив внесок за кожного до 10 тисяч гривень. Зважаючи на те, що були двоє переможців, за яких Геннадій Вацак робив внесок ще по 10 тисяч гривень – з Гніванської та Ямпільської територіальних громад – вдалось зібрати 210 000 гривень», - каже учасник турніру, голова Вапнярської територіальної громади Олександр Горенюк.

Планувалось, що сеанс одночасної гри триватиме з 10.00 до 14.00. Втім, знайшлися гравці, які хотіли довести гру до перемоги, тому турнір затягнувся. Відтак, очільник Гніванської громади Володимир Кулешов продовжив гру майже до 16 години. І виграв. Крім цього, у підсумку гри, близько п’яти партій зіграли внічию.

«Такий формат гри був цікавим, адже проводився вперше. І мені сподобалось, що у непростий для країни час бізнес не стоїть осторонь, а намагається допомогти різними способами. Ми чудово розуміємо, що ці кошти можна було просто передати прикордонникам, не організовуючи цього турніру. Але це було чудове поєднання і цікавої шахової гри, і зустрічі представників громад, і неформального спілкування, і все це – з благодійною метою», - наголошує Олександр Горенюк.

Так, до заходу, що відбувся 14 січня, долучились представники Городківської, Ямпільської, Могилів-Подільської, Ольгопільської, Хмільницької та Джуринської, Вендичанської та Гніванської, Шпиківської і Вапнярської, Брацлавської та Чернівецької, Іванівської і Бабчинецької громад Вінниччини.

«Звісно, психологічно було трохи важко в умовах війни зосередитись на шаховій партії, тому що у той день була масована ракетна атака на Україну. Трохи пізніше ми вже дізнались про трагедію в Дніпрі, де російська ракета зруйнувала цілий під’їзд багатоповерхівки, загинуло багато людей. Але тоді ми ще не знали цього. Вважаю, такі заходи варто проводити. Очільники громад таким чином ще й приклад подають, що навіть у воєнних умовах спорт треба підтримувати. Він дає сили та заряджає енергією на подальшу боротьбу з ворогом. Перемагаємо у спорті – переможемо й у війні!», - запевняє голова Вапнярської громади.

Нагадаємо,працівники вінницького підприємства активно волонтерять.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:надані Олександром Горенюком, зі сторінки «Ми - Вінничани» у Facebook




Читайте також