menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Брудний» дощ у Вінниці занепокоїв містян (ФОТО, ВІДЕО)

24.04.2024 15:45

Пил із Сахари знову дістався України

Вінничани активно обговорють у мережі наслідки сьогоднішнього дощу, після якого на автівках, одязі та калюжах залишився рудий осад. А саме небо під час дощових опадів забарвилось у жовтуватий відтінок, повідомляє I-VIN.INFO.

У соцмережах жителі Вінниччини діляться світлинами та відео, на яких можна побачити помаранчевий краєвид під час дощу, забруднені жовтим пилом автівки та одяг, а також калюжі із піщаним осадом.

Та непокоїтись через це не варто, адже за даними Українського гідрометеорологічного центру до України дістався пил із Сахари, який ще вчора фіксували в Греції. Наразі він спостерігається над південними та центральними регіонами та поширюється на північ. За даними синоптиків, нашій атмосфері цей пил залишатиметься до п'ятниці, а згодом відступить на схід.

«Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери. Втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими», - йдеться у дописі Українського гідрометеоцентру.

Читайте також, сучасне протирадіаційне укриття облаштували в ліцеї на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з соцмереж, Ria Козятин

Читайте також