menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Цей удар - акт державного тероризму»: західні політики відреагували на ракетний обстріл Вінниці

15.07.2022 17:20

Колективний захід одноголосно назвав цей удар терористичним актом

Вчорашній цинічний та безжальний ракетний удар по центру Вінниці викликав неабиякий резонанс не лише в Україні але і у світі. I-VIN.INFO слідкувало за реакцією західних політиків.

Посол США в Україні Бріджит Брінк так відреагувала на удар у своєму Twitter акаунті:

«У той час як міжнародні експерти зустрічаються сьогодні в Гаазі на Конференції з питань притягнення до відповідальності за воєнні злочини в Україні, Росія вчиняє ще один жахливий напад, забираючи життя невинних цивільних у Вінниці. США разом з Україною, поки Україна не переможе жорстоку агресію Росії».

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас після ракетного удару Росії по Вінниці заявив, що злочини росіян будуть розслідуванні, а винні - притягнуті до відповідальності.

«Сьогоднішній ракетний удар по центру Вінниці - ще один акт дедалі частіших нападів Росії на цивільне населення України. Усі ці злочини будуть ретельно розслідувані, а винних буде притягнуто до відповідальності. ЄС тісно співпрацює з українською владою з цього питання», - зазначив Маасікас у Twitter.

Депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс назвав актом державного тероризму удар рф по Вінниці.

«Є ризик, який треба розуміти. У Європі думають, що вікно для переговорів чи для контактів треба тримати відчиненим незважаючи на все, що відбувається. Це означає, що визнавши країну терористом з нею буде складно вести переговори. Тому сподіватися, що буде велика підтримка такого статусу РФ з боку деяких держав... я не уявляю, це буде складно», - сказав він.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс назвала ракетний удар росіян по Вінниці «ще одним неспровокованим та безпідставним нападом Росії», про це вона, як і багато хто із цього списку, написала у Twitter:

«І ще один неспровокований, безпідставний напад Росії на ні в чому не винних мирних жителів у Вінниці. Ще один жорстокий напад, який розслідуватимуть за воєнні злочини проти України. Великобританія підтримує Україну у цих розслідуваннях. Правда і справедливість повинні настати».

Експрем’єр-міністр Швеції Карл Більдт зазначив, що чимало російських атак по Україні, як-от по Вінниці, здійснюються старими радянськими боєприпасами з обмеженою точністю.

«Насправді вони не можуть бути спрямовані на щось конкретне, але, очевидно, мають на меті тероризувати населення та зруйнувати його моральний дух», – написав він.

Також, у більш стриманій формі, росію засудив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш.

«Генеральний секретар засуджує будь-які напади проти цивільних осіб, цивільної інфраструктури і підтверджує заклик до підзвітності за такі порушення», - йдеться в заяві поширеній речником ООН.

Демократичний світ давно показав на чиєму він боці у цій війні а ракетний удар по Вінниці стане черговим пунктом обвинувачення у суді, на якому обов`язково будуть покарані усі військові злочинці російської федерації

Нагадаємо, підозрюваних у коригуванні вогню масово затримали у Вінниці після вибухів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: focus.ua

Читайте також