menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Цього нам дуже не вистачало»: місцеві про сьомий «Активний парк» на Вінниччині (ФОТО)

13.10.2021 11:55

У місті Бар відкрили сьомий «Активний парк»

Вчора, 12 жовтня, в рамках програми Президента України «Здорова Україна» відкрили сьомий «Активний парк» на Вінниччині в місті Бар. Школярі одразу ж почали займатися на шведській стінці та оновлених тренажерах. І зауважили, що будуть сюди приходити постійно, адже локація має надзвичайно зручне розташування, поблизу навчальних закладів. А поряд реконструюється стадіон, який відповідатиме міжнародним стандартам. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина.

«Активний парк» розмістили у самому центрі міста Бар. Це дуже зручно для місцевих, адже поруч розташований стадіон. Також парком будуть користуватися три навчальних заклади, які знаходяться недалеко від цього місця. Раніше вони регулярно проводили заняття з фізичної культури, а зараз будуть оздоровлюватися на оновленому «Активному парку».

На відкритті локації заступниця начальника Управління спорту та рухової активності Департаменту гуманітарної політики Вінницької облдержадміністрації Наталія Токар зазначила, що відкриття цих парків є надзвичайно важливим кроком для розвитку країни.

«Здавалось б, тут кілька турніків, брусів, лавок та інше, проте далеко не в кожному населеному пункті є можливість займатись спортом. І я дуже щаслива, що саме в місті Бар маю змогу відкрити «Активний парк». Сподіваюсь, що не так довго доведеться чекати, коли спортивною столицею Поділля та Вінниччини стане саме це місто. Думаю, що всі докладають немало зусиль для цього», - промовила Наталія Токар.

Також усіх привітав перший заступник Барського міського голови Юрій Гвоздяр. Він зазначив, що місцева влада дійсно прагне, аби місто стало спортивною столицею Поділля. А вже в наступному році планують завершити реконструкцію стадіону та святкувати його відкриття. Окрім цього, на заході директор Барської дитячо-юнацької спортивної школи Олег Голодюк зазначив, що створення такої ініціативи - це командна робота, яка подібна до ігрових видів спорту.

«І командна робота завжди веде до успіху. Такі зміни, завдяки яким, ми маємо велике спортивне майбутнє в осучасненні нашої бази – це велика командна робота, як представників влади та обласної влади, так і великої спортивної громади в місті Бар. Напевно, зараз здійснюються мрії багатьох місцевих тренерів, спортсменів і молоді, щоб у нас була така локація, а в майбутньому - сучасний стадіон для тренувань», - зазначив Олег Голодюк.

На кожному «Активному парку» працює координатор. У місті Бар ним став Олексій Кальман, якому заступник голови обласного спортивного товариства «Колос», координатор діяльності усіх «Активних парків» Вінниччини Вадим Мохник в рамках програми «Здорова Україна» вручив сумку з інвентарем. Право на користування локацією має кожен місцевий. Вона містить стандартне спортивне приладдя для занять. Також Вадим Мохник зазначив, що відкриття локації, а згодом й стадіону, дозволить відволікти молодь від тих ганебних явищ, які сьогодні існують.

При вході до локації у місті Бар розташований інформаційний стенд. Пройшовши далі, бачимо лавки, які призначені не для відпочинку, а для спеціальних вправ.

Також парк обладнаний координаційною смугою, шведською стінкою, турніками, брусами, кільцями та різними тренажерами.

Деякі з них ще раніше стояли у цій зоні. Проте щось оновили, а щось додали. Наприклад, як зазначив місцевий спортсмен з легкої атлетики Ігор Дубінецький, що більшість обладнання модернізувалось. Розповів також про ставлення місцевих до подібних локацій:

«На мою думку, тенденція молоді займатись спортом нарешті збільшується, тому спортивні майданчики у нашому місті бувають переповнені. При чому, не тільки молодь, а й пенсіонери приходять займатися на різних стадіонах. Круто, що ця локація добре обладнана, тому що раніше, ось тут поруч з турнікам не було покриття, і в дощ утворювались болото і бруд. А зараз обладнали бруківкою, що дуже зручно для всіх».

Як на всіх інших «Активних парках», так і тут розташовані спеціально розроблені QR-коди, завдяки яким, кожен зможе займатися з провідними діячами України, попередньо сканувавши. Інформаційна Вінниччина розпитала у молоді про перші враження та думки щодо локації. Яна зі своїми товаришами жваво випробовувала сьомий «Активний парк» .

«Насправді, дуже добре, що цю місцевість почали покращувати, тому що тут дійсно не вистачало цього оновлення. Старі тренажери часто ламались, а в деяких заїдав механізм. На стадіоні щотижня косили газон, проте зараз через те, що планують поле зі штучної трави, буде краще тренуватись. В нашому місті є три навчальних заклади, які регулярно тут проводять заняття, тому це прекрасна ініціатива не тільки для людей, а ще й для навчальних закладів. Також найбільше мені сподобалось займатись на тренажерах. Вони чудово підходять для тих, у кого слабші руки, і хто не може підтягуватись на турніках», - поділилась враженнями учениця Яна.

Окрім цього, як зазначив координатор «Активного парку» у місті Бар Олексій Кальман, наразі проводять реконструкцію стадіону, і завдяки цьому локація буде ще більш привабливою та доступною. До того ж, спортивна база міста стане набагато кращою, адже нове спортивне поле зроблять за міжнародними стандартами. Замість натуральної трави поле планують облаштувати якісним синтетичним покриттям, аби прослужило довше. Як розповів директор дитячо-юнацької спортивної школи Олег Голодюк, все хочуть зробити на вищому рівні, аби було не соромно проводити змагання.

Нагадаємо,вінничани можуть спробувати себе у ролі «зіркових» тренерів на локаціях «Активних парків».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак.


Читайте також