menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Цього року провели 94 спортивних заходи»: у Вінниці підсумували футбольні досягнення

23.12.2021 19:40

Пройшла звітна конференція Вінницької обласної асоціації футболу

Сьогодні, 23 грудня, у Вінниці обговорювали ситуацію із розвитком футболу. Делегати звітної конференції Громадської спілки «Вінницька обласна асоціація футболу» мали змогу послухати про здобутки спілки й висловити свою думку стосовно актуальних питань. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина.

На конференції обговорювалось декілька питань. Наприклад, про членів Громадської спілки «Вінницької ОАФ» та виділення безповоротної матеріальної допомоги для районних асоціацій футболу наступного року.

Провели консультацію щодо перереєстрації та створенню районних асоціацій і асоціацій футболу територіальних громад. Таку реорганізацію та зміни організаційно-правової форми здійснила Могилів-Подільська та Хмільницька районні асоціації футболу.

Цьогоріч створили Гайсинську, Тульчинську, Вінницьку та Жмеринські районні асоціації футболу. Також у 2021 розробили Асоціацію футболу Барської міської територіальної громади. Основне завдання для цих районних асоціацій – підписати у 2022 році угоди про співпрацю з місцевою владою і надати членства осередкам футболу кожного району.

Як відзвітував голова Громадської спілки «Вінницька обласна асоціація футболу» Ігор Гатауллін, шести районним асоціаціям футболу нададуть допомогу у 30 тисяч гривень поточного року на здійснення статутної діяльності. А наступного планують виділяти допомоги для районних федерацій - 60-80 тисяч гривень.Також він запропонував надати статус постійного члена Гайсинській, Тульчинській, Вінницькій та Жмеринській районним асоціаціям футболу.

Ігор Гатауллін також додав, що порівняно з іншими областями України, Вінницька єдина, де безкоштовно навчають тренерів рівня «С». Цей процес відбувається за кошти Вінницької обласної асоціації з футболу.

«Наведу приклад: у Київській області 12 тисяч коштує навчання на тренера з футболу рівня «С», у Полтавській – 8 тисяч, а в нас – безкоштовно. Тренер чи з Тиврова, чи з Тульчина навчається та отримує диплом рівня «С» зовсім безкоштовно, за наш рахунок», - зазначив голова «Вінницької обласної асоціації футболу».

Як прозвітував заступник голови Громадської спілки «Вінницька обласна асоціація футболу» Ігор Павленко, наразі в області займається футболом приблизно 17 тисяч чоловік. Цей вид спорту включає в себе багато різновидів за різними видами та категоріями: за статтю, кількістю гравців та іншими відмінностями.

«В умовах карантинних обмежень цього року провели 94 спортивних заходи серед різних категорій населення із запланованих 101. У цих 94 обласних змаганнях з футболу брали участь 14395 футболістів. Зокрема, провели Чемпіонат та Кубок області з футболу серед аматорських команд, Чемпіонат ДЮФЛ області, Чемпіонати області серед дівочих команд різних вікових категорій. Чемпіонати області серед команд ветеранів різних вікових груп, регулярні чемпіонати та турніри в районах і містах з футболу, футзалу серед аматорів, юнаків, ветеранів, жінок і дівчат», - розповів Ігор Павленко.

На конференції торкнулися й теми фінансів Вінницької ОАФ. Дійшли висновку, що система організації бухгалтерського обліку забезпечує адекватне відображення у звітності інформації про стан активів, пасивів, доходів та витрат організації.

Кожен делегат та присутній у залі мав змогу висловити свою думку чи критику стосовно різних питань. Наприклад, заступниця голови Гайсинської районної ради Оксана Матвієнко поділилась, що прагне, аби про гайсинський футбол було чути частіше.

«Насправді, мені дуже приємно, що цьогоріч створили Гайсинську районну асоціацію з футболу. Тому що про футбол у Гайсині ми не чули хороших новин вже багато років. До речі, коротка назва цієї асоціації «ГРАФ». Завдяки допомозі Вікторії Миколаївни, ця організація та реєстрація пройшла доволі легко. Звичайно, дуже хочемо та плануємо, аби в Гайсині розвивався футбол набагато краще, ніж це було раніше» - поділилась прагненнями Оксана Матвієнко.

Також слово надали голові Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Сергію Татусяку. На його думку, цей рік був доволі успішно завершений. Розповів про проєкт, який вперше реалізовано в Україні завдяки спортивному товариству «Колос».

«Цей проєкт реалізували за кошти наших європейських партнерів. Він полягав в організації фізкультурної та оздоровчої роботи в територіальних громадах. Ми намагалися дійти до кожного населеного пункту та почути кожного жителя територіальних громад. Переконаний, що саме футбол, як король спорту, повинен дійти до кожного населеного пункту, села, вулиці і так далі», - наголосив Сергій Татусяк.

Також врозповів, що потрібно більше звертати увагу на розвиток футболу і спорту в територіальних громадах та селах:

«Мусимо провести в кожному регіоні не один круглий стіл для того, аби напрацювати формат залучення місцевих мешканців до масового футболу. Від цього залежатиме рівень фізичної культури у громадах».

Після конференції відбулось нагородження футбольних фахівців, присвяченого 30-річчю УАФ. Серед інших нагороди отримали голова Комітету арбітрів Володимир Александренко, командир військової частини 3028 Богдан Вакулко, ветеран футболу та спостерігач арбітражу Вінницької ОАФ Анатолій Веретинський і спостерігач арбітражу Олександр Віскер. Також нагороду вручили командиру військової частини 3008 Володимиру Джулі, тренеру жіночої ПФК «ЕМС- Поділля» Олесандру Дудніку, голові АК Вінницької ОАФ Володимиру Жданкіну та іншим. Відзначили і ветеранів, таких, як Павло Касанов, Михайло Куниця, Володимир Циткін.


Нагадаємо,враження вінничан про змагання з футзалу на Закарпатті.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також