menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Дебют і одразу «бронза»: вінницький спортсмен успішно виступив на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

17.11.2022 18:40

Вперше за 27 років спортсмен з Вінниці виступає на такому рівні

Вінничанин Віталій Коломієць виборов призове місце на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу (триборство) у 2022 році. Він змагався в категорії чоловіки до 83-х кілограмів у місті Віборг (Данія). Віталій не тільки показав хороші результати на дебютному виступі, а й зміг здобути «бронзу» на змаганнях. I-VIN.INFO дізнався у тренера вінницького спортсмена Івана Чупринка про змагання та про найбільших конкурентів.

Як поділився чемпіон світу з пауерліфтингу та тренер Віталія Коломійця Іван Чупринко, на змаганнях виконували три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві і тяга штанги. У підсумку всіх трьох результатів і визначається місце спортсмена у рейтинговій таблиці.

«Найбільшими конкурентами був учасник з Америки та українець,Заслужений майстер спорту України Микола Баранік, який, до речі, з Луганської області. Він вже давно виступає. Доволі міцнй хлопець як для своєї категорії», - каже Іван Чупринко.

За його словами, основна мета його підопічного – здобути призове місце. А з цією настановою Віталій Коломієць впорався на сто відсотків.

«Це вперше за 27 років, коли спортсмен з Вінниці виступає на такому високому рівні, на чемпіонаті світу з паурліфтингу у триборстві серед чоловіків», - зауважує тренер Віталія Коломійця.

Також він розповів, що тренування налаштували під умови війни. А в перші дні повномасштабного вторгнення, як і всім, було важко щось спрогнозувати і проводити тренування.

«Напевно, за рахунок наполегливості, підтримки колег та друзів Віталію вдалось досягнути таких результатів. Він спортсмен, в якого є основне – бажання та наполегливість рухатись далі і продовжувати удосконалювати себе. Це доволі важливо для тих, хто хоче змагатися на вискій міжнародній арені», - розповідає Іван Чупринко.

Наразі всі змагання 2022 року з паурліфтингу закінчились, тому Віталій Коломієць зі своїм тренером почне готуватися до чемпіонатів, що проходитимуть наступного року. Все для того, аби знову показувати хороші результати та гідно представляти на міжнародній арені свою Батьківщину.

«Дана перемога важлива для популяризації спорту. А ще кожна здобута медаль українськими спортсменамина міжнародних змаганнях є доказом того, що Україна незламна попри війну на всіх фронтах. А українці - найсильніша нація у світі. Русня не задавить нас. Ми і далі живемо, і будемо жити, і будемо рухатись вперед, і будемо перемагати», - каже Іван Чупринко.

Нагадаємо, на Вінниччині створили аматорську лігу з волейболу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Фейсбук-сторінка «Пауерліфтинг - Силові види спорту – Вінниця»

Читайте також