menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Десятьох Героїв втратила Вінниччина на передовій

16.02.2024 19:00

Вічна пам'ять загиблим захисникам

Війна триває і Вінниччина продовжує втрачати своїх Героїв. Стало відомо, що у боях за свободу та незалежність рідної землі загинули Андрій Полончук, Михайло Муха, Олег Коломієць, Дмитро Бевза, Петро Коцан, Геннадій Мельник, Юрій Ілик, Єгор Шалінський, Артур Іванішин та Вадим Кондратюк, повідомляє I-VIN.INFO.

Вчора у Ольгопільській громаді попрощались із ольгопільчанином Андрієм Полончуком, 1971 року народження. У березні 2022 року Герой був мобілізований до лав Збройних сил України. Захищав Україну від ворога у складі першого стрілецького відділення, був солдатом-кулеметником. Отримав медаль «Ветеран війни - учасник бойових дій». Загинув 9 лютого 2024 року потрапивши під обстріл противника поблизу населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району.

У селі Білий Камінь Чечельницької громади в останню путь провели Михайла Муху, 1970 року народження. Чоловік обіцяв намалювати портрети всіх загиблих земляків, але ворог не дав цим планам здійснитись. Загинув Герой 12 лютого 2024 року біля Богданівки на Донеччині.

Не перестають надходити сумні новини до громад. Немирівська міська рада повідомила про загибель Олега Коломійця, 1985 року народження. Герой до останнього захищав рідну землю від рук окупанта.

Вчора у Хижинцях Лука-Мелешківської громади попрощались із Дмитром Бевза, 1976 року народження. Герой поліг у боях з ворогом 2 лютого 2024 поблизу населеного пункту Терни, що на Донеччині.

Сумна звістка сьогодні прийшла і до Бершадської громади. Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Петра Коцана, уродженця міста Гайворон. Загинув Герой 13 лютого 2024 року. Прощання із воїном відбудеться завтра.

Вінницька громада сьогодні попрощалась із Геннадієм Мельником та Юрієм Іликом. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Геннадій Мельник брав участь АТО-ООС у 2014-2016 роках, а на початку повномасштабного вторгнення знову пішов боронити Україну від ворога. Торік під час боїв під Миколаєвом дістав важке поранення та залишив передову, а після працював у Вінницькому територіальному центрі комплектування військ. Та ускладнення від поранень дались в знаки і 58-річний воїн 11 лютого відійшов у вічність.

Юрій Ілик став на захист України у червні 2022 року. Був водієм бойової машини 1-го реактивного артилерійського взводу 3-ї окремої штурмової бригади Національної гвардії України. Брав участь у запеклих боях на Донеччині, Харківщині та Запоріжжі. Важка невиліковна хвороба 26 січня обірвала життя 56 річного воїна.

Провели у Вінниці у останню путь сьогодні і Єгора Шалінського, 1989 року народження. Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради. Народився чоловік у сім'ї військового у Кривому Розі, а у трирічному віці сім'я переїхала до Вінниці. У квітні 2022 року пішов добровольцем на фронт. Воював у гарячих точках. Довгий час вважався безвісти зниклим, а у листопаді 2023 року родина отримала повідомлення про збіг ДНК. Згодом підтвердили, що Герой загинув у селищі Опитне, поблизу Донецького аеропорту, 23 жовтня 2022 року.

Вчора стало відомо про загибель Артура Іванішина та Вадима Кондратюка. Про це повідомив директор VinSmart Центру Дмитро Мира. Воювали захисники 2000 року народження у штурмовій бригаді «Лють». Загинули Герої у боротьбі із ворогом 14 лютого. Прощання із воїнами відбудеться 18 лютого.

Читайте також, від світлин з «Азовсталі» до життєвих історій: у Вінниці відкрили виставку про Маріуполь.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад


Читайте також