menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Деякі заклади шкільної освіти Вінниці тимчасово перейшли на дистанційне навчання

23.09.2021 18:05

Наразі у Вінниці діє «жовта зона»

У всіх закладах освіти Вінниці, тобто, дитсадках, школах, позашкіллі та інклюзивно-ресурсних центрах, становлять загальний рівень вакцинації працівників складає 79,7 %. Це, насамперед, школи, котрі вакциновані на 80,4%, позашкільні заклади – на 85,2%, інклюзивні центри – на 96% та дитсадки – на 78,4%, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

«Наразі немає законного права примушувати педагогів до вакцинації. Та вчора урядом було заявлено про обов’язкову вакцинацію для вчителів та чиновників. У випадку протипоказання сімейний лікар надає відповідну довідку і тоді людина має право не робити вакцинацію», - повідомляє директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Заклади освіти, в яких менше 80%, вакцинованих, переходять на онлайн навчання.

«У Вінниці з вчорашнього дня на онлайн навчання перейшли шість закладів комунальної форми власності та два - приватної. Але ситуація має покращитися, бо рівень вакцинації по цих шести комунальних закладах становить від 64, 1% до 77,9%. Незважаючи ні на що вакцинація продовжиться й на вихідних, тому після отримання відповідного сертифікату працівниками заклади запрацюють на повну потужність. Що стосується двох закладів приватної освіти, то це питання ще вирішують», - додає Оксана Василівна.

На онлайн навчання не перейшли 1-4 класи, садочки та спецзаклади. Вони працюватимуть у будь-якій зоні, навіть якщо не буде відповідної кількості вакцинованих.

Нагадаємо, дві третини шкіл Вінниччини переходять на дистанційку.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з вільних джерел

Читайте також