menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

До Вінниці «примандрували» найяскравіші моменти VINNYTSIA JAZZFEST

24.09.2021 19:50

«Джазові емоції» прикрасили хол Вінницької міської ради

У холі Вінницької міської ради з нагоди проведення міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST організували виставку світлин з його найяскравішими моментами. Представлені фото показують різний характер джазу та передають справжні емоції, які отримують музиканти і глядачі на заході. Інформаційна Вінниччина пройнялася запалом дійства, відвідала відкриття виставки та дізналась більше про фотокартки й фестиваль.

Дану експозицію організували, аби всі могли переконатись, що у Вінниці є джазовий фестиваль з величною історією та метою, яка полягає не тільки у розвагах, а ще й у культурному розвитку людей. Як зазначила продюсерка VINNYTSIA JAZZFEST, Заслужена артистка України Ірина Френкель, не всі цікавляться джазом та мистецтвом, проте, коли вони зайдуть до міської ради і побачать ці світлини, то відчують всю магію джазу.

На виставці представлені світлини, які передають справжній характер джазу. Також тут є різні персони: усміхнений міський голова Сергій Моргунов, який зі сцени вітається з усіма, директор фестивалю, який підняв руку та вітається з глядачами, співаки, що насолоджуються виконанням експромтів, та музиканти, що відриваються на повну. Окрім цього, на фото багато маленьких деталей, притаманних лише джазу.

Виставку відкрив вінницький квартет, який створили у 2017 році завдяки Євгену Попелю. Керівник та ідеолог створення бенду – відомий викладач, саксофоніст та засновник «Vinnytsia Adolphe Sax Festival». Як зазначила продюсерка VINNYTSIA JAZZFEST, коли дізналась про можливість створення першого джазового бенду в Україні, одразу запропонувала в ролі музичного керівника Євгена Попеля.

«Він з задоволенням погодився, і наразі вже півтори місяці працює онлайн з молодими музикантами, які пройшли конкурсний відбір. І 29 вересня ми їх збираємо в комплексі «Гостевія», саме там, за містом, за для того, аби вони не «бовтались по місту» в карантин і мали змогу добре підготуватись до презентації програми в рамках нашого фестивалю», - розповіла Ірина Френкель.

Послухати вітальне слово продюсерки VINNYTSIA JAZZFEST та заступниці директора Департаменту культури Вінницької міської ради Ганни Ковальчук прийшли не тільки місцеві журналісти, а ще й любителі джазу та відвідувачі міської ради.

Як зазначила Ганна Ковальчук, з 1996 року  за всю історію заходу виступили понад 800 провідних джазових музикантів із 37 країн світу.

Окрім цього, повідомили, що найближчим часом керівництво поширить інформацію про організацію фестивалю під час карантину. Також розповіли про особливості фестивалю: в самому залі аеропорту на концерті матимуть можливість насолодитись концертом від 500 до 550 чоловік, дотримуючись карантинних обмежень.

Нагадаємо, VINNYTSIA JAZZFEST «переїде» до аеропорту «Вінниця»

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також