menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Всіх наших пасажирів ми відправимо у «Джазовий порт», - Павло Третьяков(ФОТО)

14.09.2021 10:10

VINNYTSIA JAZZFEST «переїде» до аеропорту «Вінниця»

Ідея проведення фестивалю у Вінницькому міжнародному аеропорту з’явилась ще у 2019 році. Саме тоді подавалась заявка щодо реконструкції летовища, проте її зняли зі списків очікування. А вже у 2020 році було написано проєкт «Джазовий порт», який швидко набув популярності, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

«Це унікальний досвід, перший в Україні, коли подібний захід пройде в приміщенні діючого міжнародного аеропорту, з використанням усієї інфраструктури. Звісно, відкриття фестивалю вже традиційно відбудеться мюзиклом у театрі імені Садовського. Це постановка литовських режисерів — «Сімейка Адамсів», - розповідає директор VINNYTSIA JAZZFEST Павло Третьяков. – А наступного дня джазфест «переїде» в аеропорт».

За його словами, всі пасажири умовно відправляться в «Джазовий порт». Тому на фестивалі буде зона duty-free, їжа та кава, аби усі відчували комфорт.

Крім цього, будуть фотозони, де можна буде зробити світлини на пам’ять. У залі очікування для глядачів презентуватимуть виставку «Ретроспектива українського джазу» — полотна, виготовлені спеціально для фестивалю. Також, можна буде побачити старі платівки та диски музикантів.

У другий день джазфесту відвідувачі потраплять на POLISH JAZZ NIGHT. А на третій день хедлайнером стане легендарний Рей Браун-молодший. Кожен концерт супроводжуватиметься короткометражними фільмами про ретроспективу розвитку джазу з 1991 року.

Проведення фестивалю проходитиме в терміналі. Всі глядачі будуть пасажирами, які зможуть відвідати концертний рейс. Той, хто має бажання відвідати концерт, повинен пройти відповідну міні-процедуру. А саме: підійти до стійки реєстрації, здати квиток, отримати посадковий талон з місцем, пройти на посадку і піднятися на другий поверх концертну залу. Якщо щось піде не за планом, то навіть на першому поверсі весь концерт буде добре чути завдяки хорошому звуку у приміщенні вінницького аеропорту.

Цього року можна скористатись «чартерною програмою»: відвідувачі фестивалю зможуть побачити всі концерти і їх буде доставлено як в аеропорт, так і назад у Вінницю. Вартість чартеру у будь-який день – 250 гривень.

Продюсерка VINNYTSIA JAZZFEST Ірина Френкель коментує: «Джазовому руху нараховують 30 років. Базовим принципом формування цьогорічної програми є українські музиканти й колективи. Тому можна виділити групу, представлення якої є важливим, це гурт JAZZ in KYIV з Олексієм Коганом. Адже саме з ним розпочинався перший джазовий фестиваль».

Вона додає, що напередодні фестивалю планується виставка в мистецькому просторі Вінницької міської ради «Джазові емоції Вінниці».

«Ми раді допомогти у організації джазового фестивалю. Що стосується реконструкції, то увесь процес розпочнеться після проведення джазового фестивалю. Це чудова стартова подія, яка, сподіваюсь, буде не останньою. Адже тоді можна буде проводити й інші заходи», - зазначає директор Вінницького міжнародного аеропорту Володимир Ніценко.

Захід пройде з 1 по 3 жовтня з дотриманням карантинних вимог.

Нагадаємо, мотофестиваль на день міста привабив вінничан та любителів байків.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак





Читайте також