menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Допомога переселенцям, підтримка ЗСУ та спортивні традиції: як у громаді Вінниччини змінилась робота в умовах війни

19.12.2022 21:25

В Іллінецькій громаді активно проводять благодійну діяльність

З початку повномасштабного вторгнення в громадах Вінниччини одразу розпочали допомагати ЗСУ та переселенцям. Однією з громад, де активно розгорнули роботу у цьому напрямку, стала Іллінецька територіальна громада. Крім того, їм вдалось не призупиняти повністю функціонування різноманітних освітніх, культурних та спортивних закладів. I-VIN.INFO поцікавився, як в умовах воєнного стану Іллінецькій громаді вдається розвиватись та реалізувати численні проєкти.

«На сьогодні пріоритетом є підтримка тих людей, які переїхали до нас з регіонів активних бойових дій. У нас мешкає близько трьох тисяч переселенців, яким ми допомагаємо, аби забезпечити тут їхнє нормальне існування та адаптацію в новій громаді. Ми приділяємо цьому велику увагу. На початку навчального року дітки-переселенці пішли навчатись, як і решта наших школярів. Крім цього, працюємо у гуманітарному напрямку, адже люди залишились без даху над головою, одягу, засобів захисту та багато чого іншого. І хочеться додати, що іллінчани ставляться до всього з розумінням, бо знають – якби ми опинились в такій ситуації, як зараз переселенці, то і нам би хтось допоміг», - наголошує Іллінецький міський голова Володимир Ящук.

Крім того, мешканці громади долучаються до заходів на підтримку ЗСУ. За словами заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили Трохимець, з лютого вони вже досить багато зробили:

«Звісно, у такий непростий час важко працювати. Але ми знаємо, що ті, хто на передовій, роблять все задля того, аби ми тут працювали. Тому ми проводимо на підтримку Збройних сил України і акції, і ярмарки, і благодійні концерти. На зібрані кошти купуємо речі першої необхідності і відправляємо нашим бійцям. Нещодавно за кошти громади ми придбали автомобіль, який теж поїхав на передову».

Міський голова також зауважує, що у свій час «ковідна» ситуація змусила припинити активну діяльність у багатьох сферах. А під час російського вторгнення фактично вдалось продовжувати працювати за багатьма напрямками, враховуючи певні обмеження та безпеку.

«Насамперед, це стосується спортивної сфери. У нас працює коледж та дитячо-юнацька спортивна школа, де завершився ремонт, і є всі умови для заняття спортом. Крім того, ми готові приймати гостей в себе, проводити масштабні спортивні заходи, адже маємо просторі спортивні зали для волейболу і баскетболу. Крім того, у нас діє серйозна спортивна секція боксу, є професійний ринг. Щороку ми проводимо Всеукраїнські міжрайонні змагання, що до нас приїжджають представники Болгарії та Румунії».

Цю ж думку підтверджує директор Іллінецького аграрного державного коледжу Василь Пиндус, де нещодавно проводились обласні спортивні змагання з волейболу «Ліга Поділля»:

«До війни був складений план проведення таких змагань і вони проводились часто. У них брали участь різні коледжі та технікуми. Відколи ж почалось повномасштабне вторгнення, проведення спортивних турнірів тимчасово призупинили. І з того часу змагання такого рівня, як «Ліга Поділля», у громаді проводяться вперше. Але зараз можемо сказати, що у нас добре підготовлена база: зроблений капітальний ремонт, тут тепло, тому що за потреби вмикаємо генератор, є душові та роздягальні. У нас можуть тренуватися спортсмени будь-якого виду спорту. Ми можемо також забезпечити спортсменів транспортом, адже на базі коледжу є власний автобус. У нас є свої спортивні досягнення: коледж неодноразово посідав перше місце на змаганнях серед коледжів та технікумів. Маємо своїх майстрів спорту, чемпіонів України з легкої атлетики, у нас сильні команди з баскетболу та тенісу. І маємо команду тренерів, які професійно їх тренують».

Тож, представники Іллінецької громади готові й надалі розвивати спортивні традиції та підтримувати бойовий дух мешканців Вінниччини.

Сьогодні, у День святого Миколая, Іллінецький міський голова Володимир Ящук вітає українців з цим світлим та добрим святом, бажає спортсменам перемог у майбутніх змаганнях, а нам усім – Перемоги у цій війні!

Нагадаємо, запекла боротьба Тростянця проти Стрижавки і чергова «суха» перемога Браїлова: на Вінниччині триває «Ліга Поділля».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Діана Праведна


Читайте також