menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Запекла боротьба Тростянця проти Стрижавки і чергова «суха» перемога Браїлова: на Вінниччині триває «Ліга Поділля» (ФОТО)

У чемпіонаті беруть участь 8 команд з Вінниччини

Вчора у місті Іллінці відбувся другий тур Чемпіонату Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля». В цей день команди з різних куточків Вінниччини прибули в Іллінці, щоб продовжити змагання за першість області, повідомляє I-VIN.INFO.

Спортивний захід традиційно розпочався з урочистостей та привітань від організаторів змагань.

«Шановні учасники «Ліги Поділля», ми, як організатори, щиро радіємо тому, що можемо проводити разом з вами такі змагання і в черговий раз підтверджувати, що спорт був, є і буде однією з найбільш конкурентоспроможних галузей в Україні. Наш прапор підіймається на міжнародних змаганнях тільки завдяки тому, що українська нація надзвичайно сильна, потужна і духовно багата. Ми перемагаємо у спортивних залах та на спортивних майданчиках, а наші колеги, близькі та побратими зараз перемагають в траншеях та окопах на передовій. Я радий, що волейбол, як наймасовіший вид спорту в області, зібрав нас сьогодні тут, що він нас об'єднує, адже лише в єдності наша сила», - заявив під час відкриття чемпіонату голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Іллінецький міський голова Володимир Ящук привітав іллінчан та гостей міста: 

«Сьогодні Іллінцям випала велика честь приймати змагання такого рівня. Не дивлячись на проблеми з електропостачанням та опаленням, я впевнений, що тепло душі та спортивний запал учасників змагань зігріють усіх нас. Іллінеччина завжди була гостинною до тих, хто приходив на нашу землю із добрими намірами, а спортивні заходи дуже добре сприяють зміцненню співпраці між громадами.  Бажаю усім присутнім видовищної гри. Хай переможе сильніший!»

За багаторічну активну діяльність та вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Іллінецької громади нагородили Звєрєва Генріха Борисовича - 94-річного ветерана спорту та чемпіона світу з метання ядра та диску та Арсеньєва Анатолія Петровича - Заслуженого вчителя фізичного виховання.

«Я радий вітати усіх учасників другого туру чемпіонату. Я сподіваюся, що ви всі сьогодні покажете свій найкращий волейбол. Подивіться на ці трибуни, тут сидять діти - майбутнє нашої країни і нашого спорту, яких ви надихаєте. Тож покажіть, навіщо ви тут і нехай переможе сильніший!», - зазначив президент волейбольної «Ліги Поділля» Олександр Суворов.

Після цих слів команди вийшли на майданчики та почали готуватись до своїх матчів. Першими проходили паралельні матчі команд МХП Вінниця проти ВО ДЮСШ і ВК «Браїлів» проти ВК «Томашпіль».

Матч команди МХП Вінниця проти ВО ДЮСШ закінчився із рахунком 3:1. Молоді спортсмени з дитячої юнацької спортивної школи програють вже другий матч в рамках «Ліги Поділля».

А от ВК «Браїлів» навпаки забирає вже другу гру поспіль із «сухим» рахунком 3:0, на цей раз обігравши суперників з ВК «Томашпіль».

Наступними грали ВК «Стрижавка» проти ВК «Тростянець» та ВК «Іллінці» проти ВК «Крижопіль».

Господарі другого туру чемпіонату поступилися спортсменам з Крижополя із рахунком 3:1, а матч ВК «Стрижавка» проти ВК «Тростянець» виявився найзапеклішим цього дня. Для того, щоб виявити переможця цієї пари, знадобилися усі п’ять партій. Зрештою, з рахунком 3:2 перемогла команда Стрижавки.

Третій тур Чемпіонату Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля» пройде вже в наступному році, а саме 14 січня у місті Вінниця. Цей тур стане таким собі «екватором» змагань і результати матчів третього туру в приблизних рисах обмалюють долі команд на цьому чемпіонаті.

Нагадаємо, продовжували грати навіть без світла: на Вінниччині пройшли перші матчі обласної аматорської ліги з волейболу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна

Читайте також