menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Допомога соціально вразливим групам, укриття та продовольча безпека: результати роботи протягом року у сільських та селищних громадах Вінниччини

02.01.2024 15:40

Вісімнадцять громад розповіли про реалізовані проєкти

Незважаючи на виклики повномасштабного вторгнення, розвиток громад відіграє важливу роль у створенні стійких та процвітаючих суспільств. Заохочення цього процесу може виявитися вирішальним для відновлення нормального функціонування та розвитку регіону. Для I-VIN.INFO сільські та селищні громади розповіли про цьогорічні досягнення.

Брацлавська громада

У громаді реалізували проєкт «Надійне укриття – життя, безпека, навчання!», розпочали реалізацію проєкту «Затишні дитячі садочки» (ремонт укриття в ЗДО «Ромашка») та проєкту «Свято гри навчання і натхнення в нашій громаді».

Уланівська громада

Протягом року реалізовано проєкт «Час діяти, Україно» (провели повну заміну даху дошкільного навчального закладу «Світанок»). Розпочато реалізацію проєкту в рамках програми «Відновлення України».

Також реалізується проєкт «Капітальний ремонт (санація) Уланівського закладу дошкільної освіти комунальної власності Уланівської сільської ради». Вже реалізовано програму «Акселератор цифрової стійкості «Громада 4.0»

Турбівська громада

Протягом року реалізовували такі проєкти:

«Згуртовані громади»: здійснювалась видача насіння овочевої культури від міжнародних насіннєвих компаній для передачі жителям та домогосподарствам

«Екстрена допомога постраждалим від конфлікту у продовольчій безпеці та засобах для існування у Полтавській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Вінницькій та Сумській областях»: надавалась гуманітарна підтримка домогосподарств у вигляді кормів для домашніх тварин (курей та свиней);

програма підтримки здоров’я сільськогосподарських тварин (ваучери для придбання ветеринарних препаратів)

Чечельницька громадп

У Чечельницькому ліцеї реалізовано проєкт «Спроможна школа для кращих результатів». Обладнано сучасними, мультимедійними, комп’ютерними та навчальними матеріалами кабінети фізики та біології.

Також молоде покоління вирішило продовжити реалізовувати довгостроковий патріотичний виховний проєкт «Разом до Перемоги». Крім цього, були проєкти «Шахи в школі», «Чарівний пензлик».

Війтівецька громада

У рамках громадського бюджету реалізовано три проєкти мешканців громади:

- «СвітлоДІМ, щоб затишно було усім!»

- «Автобусна зупинка – це зручно і комфортно»

- «Теплий клуб» (встановлення калориферної печі типу «Булерян» та придбання дров на перший опалювальний період).

Також протягом року оголошено конкурс на відбір проєктів в рамках громадського бюджету для реалізації протягом 2024 року. Переможцями стали такі проєкти: «Щасливі діти – щаслива держава», «Здорова дитина – сильна Україна», Мрія дітей – реальність».

Краснопільська селищна громада

Протягом року реалізовано три грантових проєкта.

Студенянська громада

Реалізовані проєкти:

«Соціальна підтримка ветеранів – потенціал розвитку Студенянської громади»

«Єдиною родиною» - організація та проведення дитячого свята в с. Гонорівка Студенянської територіальної громади

Теплицька громада

Вдалося закінчити проєкти, які розпочаті в минулих роках. Зокрема, в опорному закладі «Теплицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» завершено проєкт «Реконструкція спортивного майданчика з улаштуванням штучного покриття по вул. Незалежності в смт Теплик».

Крім того, завдяки співпраці з Вінницькою міською радою вдалося реалізувати 2 етапи проєкту щодо безпеки цього опорного закладу. Наступного року планується продовжити реалізацію проєкту в частині системи пожежної сигналізації та централізованого пожежного спостереження.

Протягом року виконано частину робіт по проєкту «Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини та тротуару по вул. І. Франка».

Ще одним вагомим для громади проєктом стало «Створення та забезпечення служби підтримки постраждалих осіб (у тому числі ВПО), які постраждали від будь-яких форм насильства, та/або насильства за ознакою статі, насильства, зокрема спричиненого збройним конфліктом, торгівлею людьми,сексуальним домаганням».

Крижопільська громада

Вдалося реалізувати три проєкти для покращення умов галузі охорони здоров’я та соціально-культурної сфери громади.

Агрономічна громада

Громада активно співпрацювала з Міжнародною організацією з міграції, зокрема, над реалізацією житлового проєкту «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб», створенням Центру денного догляду, проведенням заходу для інтеграції ВПО в громаду.

Тростянецька громада

Проєкти, які вдалось реалізувати або розпочати втілювати за цей рік:

«Енергонезалежні ЦНАПи»

Станції моніторингу якості повітря

Центр активності громадян

Дія Центр

«Професійне зростання»

«Реабілітаційне обладнання для занять з лікувальної фізкультури дітей з особливими освітніми потребами та ВПО (Інклюзивно-ресурсний центр)

«Капітальний ремонт підлоги підвального приміщення Ліцею смт Тростянець»

«Капітальний ремонт підлоги укриття Олександрівського ліцею»

«Клас безпеки захистить від небезпеки»

Також громада ввійшла до 50 громад України, які стали переможцями кампанії в рамках швейцарсько-українського проекту DECIDE - «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

Джуринська громада

Вдалось реалізувати проєкт «Капітальний ремонт частини приміщень будівлі КЗСМО «Джуринська дитяча музична школа»».

Мурованокуриловецька громада

Реалізовані такі проєкти:

«Нове будівництво водогону с. Дружба»

«Нове будівництво водогону с. Ягідне»

Розпочато реалізацію проєкту «Реконструкція групового водогону с.Вербовець – смт Муровані Курилівці».

Стрижавська громада

Для роботи Центру надання адміністративних послуг у 2023 році вдалося:

встановити гібридну енергогенеруючу установку з використанням накопичувальних систем, номінальною потужністю інвенторів 5кВт,

облаштувати місце самообслуговування громадян з доступом до мережі Інтернет,

підключити розумний кол-центр (IVR);

отримати паспортну станцію, підключити обладнання конфіденційного зв'язку, надання послуг планується у 2024 році.

Сутисківська громада

Вдалося реалізувати такі проєкти:

завершення та введення в експлуатацію І черги об'єкту «Реконструкція ДНЗ «Пролісок»»,

реконструкція приміщення адміністративної будівлі під Центр надання адміністративних послуг,

нове будівництво водозабірної свердловини в с. Шершні.

Джулинська громада

Вдалося реалізувати такі проєкти:

«Створення інформаційно-контактного центру для внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення»

соціальний проєкт «Активні парки локації здорової України»

Дашівська громада

Протягом року реалізовані проєкти:

«Відеостудія - засіб здійснення національно-патріотичного виховання школярів у процесі туристично-краєзнавчої діяльності в сучасних реаліях»

«Алея пам’яті» (встановлення в громаді банерів зі світлинами загиблих захисників України);

«Книга пам’яті» (створення біографічного збірника загиблих жителів громади-захисників України).

Томашпільська громада

На території громади функціонує три локації соціального проекту «Активні

парки - локації здорової України». Продовжується реалізація проєкту щодо створення у денному центрі соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства особам споруди найпростішого укриття за рахунок субвенції з державного бюджету місцевому бюджету.

Крім цього, облаштовані кабінети для спеціалістів Денного центру соціально психологічної допомоги особам постраждалим від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі та 3-тю кризову кімнату.

Громада також стала однією із учасників агротуристичного кластеру «Шляхами Трипільської Праматері» (Україна - Молдова - Румунія), що започаткований ТО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад».

Нагадаємо,налагодження співпраці, культурні та соціальні проєкти: результати роботи протягом року у міських громадах Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: ye.ua



Читайте також