menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Емоції зашкалюють. Хочеться тут займатися»: на Вінниччині відкрили ще один «Активний парк» (ФОТО)

04.11.2021 10:10

В Калинівській громаді потужно працює локація «Активного парку»

На Вінниччині, в місті Калинівка, 3 листопада відкрили новий «Активний парк». Наразі координатор цієї локації проводить активності, змагання та тренування для всіх охочих. Місцеві радіють такому відкриттю, адже поруч зі школою для діток та дорослих є можливість позайматися спортом з українськими зірками. Кореспонденти Інформаційної Вінниччини були присутні на відкритті, роздивились локацію та дізналися думку місцевих про «Активний парк».

Парк розташували поряд з футбольний майданчиком та місцевою школою №3. Тут діти зможуть не тільки пограти у футбол, а ще й тренуватися на локації із зірками шоу-бізнесу та відомими українськими діячами. Здебільшого цей «Активний парк» у Калинівці обладнаний всім іншим приладдям та елементами, як і на локаціях в інших громадах: турнік, бруси, шведська стінка, лавочка, координаційна лінія, інформаційні стенди та таблички з QR-кодами.

Як розповів для Інформаційної Вінниччини координатор цієї локації у Калинівці Геннадій Марчук, діти з задоволенням ходять сюди на тренування. Окрім цього, щотижня проводяться активності, як для дошкільнят, так і для більш старших школярів та дорослих.

«Здебільшого залучаємо дітей. Цей парк розташований поряд зі школою, тому на тренування їх приходить дуже багато. Близько 70 осіб долучається. Також на вихідних в безкоштовному доступі дуже активно використовується інвентар, який надають в рамках цієї програми. Кожен охочий може взяти для себе, що за бажає, та пограти в рухливі ігри чи позайматися з приладдям. Наступного тижня в нас мають бути активності для студентської молоді, тому працюємо згідно із планом, який вже розписаний на 10 тижнів наперед», - поділився координатор парку.

Як розповів Геннадій Марчук, в цей день, після відкриття локації, він проведе змагання з легкої атлетики для старших класів. В обов’язки координатора також входить ведення сторінок «Активного парку» у соцмережах, в яких він розповідає про всю діяльність та новини цієї локації, аби залучалось більше людей. Інформаційна Вінниччина поспілкувалась з учнями місцевої школи №3. Скромно, проте впевнено ділився своїми враженнями Андрій Рогов:

«Емоції зашкалюють, хочеться займатися більше і більше. Дуже сподобались QR-коди, адже не завжди знаєш, як правильно виконувати ті, чи інші вправи. А тут за їх допомогою можна це дізнатись, і все стає ясно. Такі парки важливі для нас, і, напевно, було б добре відкрити їх поруч з іншими школами або там, де є доступні і відомі місця для всіх калинівчан».

Також про те, наскільки важливі «Активні парки», розповів заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Олександр Пузир:

«Загальний девіз цієї програми «Здорова нація – здорова країна». Це означає, що потрібно запроваджувати більше спортивних активностей, вносити більше спорту в життя українців, в навчальні процеси, як в школах, так і в садочках. Тому це дійсно важливо, більше рухатися і ставати здоровішою нацією».

Також додав, що заборони занять фізичними вправами навіть у «червоній» зоні карантину немає. Координатори мають право проводити різні активності на локації та на свіжому повітрі і під час локдауну, тому діяльність парку буде продовжуватися.

Нагадаємо, у Хмільнику працює «Активний парк» для місцевих мешканців.


Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також