menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Емоції зашкалюють»: вінничанки обіграли чинних чемпіонів Суперліги України-Дмарт(ФОТО)

28.10.2022 10:10

На Суперлізі України-Дмарт вінницький «ДоброДій» переміг «Прометей»

Вчора у Чернівцях проходив черговий тур Суперліги України-Дмарт. Вінницька команда «ДоброДій-Медуніверситет» перемогла чинних чемпіонок України – СК «Прометей». Матч видався настільки запеклим, що команди, що справа дійшла до тай-брейку. I-VIN.INFO детальніше розповідає про гру далі.

Стартовий сет одразу видався напруженим. З перших хвилин вінничанки виривались вперед і зробили ривок у +5 очок. Проте цікавість гри була у тому, що суперниці СК «Прометей» не давали задню і швидко наздоганяли рахунок. У висновку, перший сет закінчився на користь вінницької команди «ДоброДій-Медуніверситет» 26:24.

Далі гра була чимось схожою на попередній сет. Обидві команди до кінця боролись за кожен м’яч. Проте цього СК «Прометей» здобув свої 26 очок проти 24 від вінницької команди і зрівняв рахунок.

Велика перерва пішла на користь «ДоброДій-Медуніверситет», тому у третьому сеті вони допускали менше власних помилок і здобули перемогу з рахунком 25:19. А четвертому сеті СК «Прометей» знову заробив 26 очок проти 24 від вінницької команди. Таким чином загальний рахунок став 2:2 і далі гру перевели на тай брейк – швидке визначення переможця в спортивних змаганнях, які закінчилися нічийним результатом у рамках, визначених основними правилами.

На п’ятому сеті напруга зростала до високого рівня. Проте у цьому матчі нерви були міцнішими у «ДоброДія», які перемогли з результатом – 15:11. Так, у вінницького клубу у чемпіонаті стало 14 очок, у «Прометея» – 16, але кам'янчанки зіграли на 2 матчі більше.

Цього разу найрезультативнішою була капітан команди Валерія Якушева. Догравальниця набрала 35 очок. А кращою сьогоднішнього протистояння визнали ліберо «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» Тетяну Ротар. Цього разу вона грала проти своєї колишньої команди.

«Емоції зашкалюють. Ми зробили те, що говорив нам тренер, а саме — бути однією командою. Проте є над чим працювати, і кожного дня ми будемо вдосконалювати свою роботу», - каже Тетяна Ротар.

Як розповіла тренерка вінницької команди Юлія Якушева у післяматчевій конференції, це була важка перемога, проте вона налаштовувала команду на цю гру.

«Під час гри я побачила, які є в нас помилки. Розповідати про них не буду. Над цим будемо працювати. Не вистачає трішки блоку, самовпевненості, віри в себе. Ми над цим попрацюємо. Так, є помилки. Але результат рахунку 3:2 – наша перемога над чинним чемпіоном Суперліги України-Дмарт. Це дуже великий успіх», - зазначає Юлія Якушева.

Наступна гра «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» буде проходити 29 жовтня о 15:00 проти «Аланти».

Склад команд та здобуті очки під час цієї гри.

ВК «Добродiй-Медунiверситет-ШВСМ»: Дарiя Ковальчук (21), Анастасiя Кучер (8), Марина Дегтярьова (16), Валерiя Якушева (35), Анастасiя Малишева (2), Тетяна Ротар (L) - стартова шiстка; Яна Завала (4), Свiтлана Сопочева (L).

СК «Прометей»: Полiна Дзюба (12), Дарiя Капланська (18), Марина Мiрчева (1), Олена Рудик (10), Уляна Котар (19), Крicтiна Старостенко (9) - стартова шicтка; Марiя Капланська (3), Анастасiя Горбаченко (1), Дануте Стравiнскайте (0), Катерина Васильєва (L).


Нагадаємо, вінницькі волейболістки обіграли суперників з Луцька на Суперлізі України-Дмарт.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Фейсбук-сторінка «Суперліга. Чемпіонат України з волейболу»

Читайте також