menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницькі волейболістки обіграли суперників з Луцька на Суперлізі України-Дмарт(ФОТО)

15.10.2022 13:45

ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» знову виграє в суперників

Вчора, 14 жовтня у Чернівцях на майданчику СК «Маленький Париж» проходили матчі ІІ туру Суперліги України-Дмарт. Вінницька команда ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» обіграла луцьких волейболісток з команди «Волинський край-Університет». Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Початок 1 сету вінницьким волейболісткам видався важким – 0:4. Проте «ДоброДій» став відповідати потужними атаками Якушевої (в першу чергу), Ковальчук та Малишевої. Це дозволило команді в ході сета постійно (8 разів (!)) скорочувати своє відставання до мінімуму. Так, ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» зміг наздогнати суперників та здобути перемогу у цьому сеті - 22:25.

У другому сеті суперниці вели рахунок гри з подвійною перевагою – 6:12. Проте цього разу вінничанки не змогли переломити хід партії проти команди «Волинський край-Університет» – 19:25.

У третьому сеті на подачі Анастасії Кучер ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» заробили перевагу у +5 очок на самому старті партії. Концентрація та атаки капітана Валерії Якушевої допомогли записати ще один сет в актив до команди вінничанок – 25:18.

У четвертому сеті вінницька команда домінувала на майданчику СК «Маленький Париж» і, в результаті, завершила його на свою користь – 25:13. ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» набрав у чемпіонаті максимальні на сьогодні 12 очок, у «Волинського краю-Університет» залишилося 8.

Як розповіла тренерка вінницької команди Юлія Якушева у післяматчевій конференції, відчувала, що ця гра буде нервовою.

«Це перша гра на цьому чемпіонаті з серйозним суперником. Знала, що буде не просто. У Луцьку гарна команда. Через це дівчатам казала, забули, що було перед цією грою. Забули, що колись ми перемагали. Все з нуля. Дуже рада, що в деяких партіях ми вигравали. У другій в нас завжди така хвороба, що ми вже перемогли і на розслабоні, тому і програли. Проте це волейбол, і це не наша межа. Далі гра пішла простіше», - каже Юлія Якушева.

Окрім цього, кращою гравчинею у номінації «The Best MVP матчу» стала пасуюча «ДоброДія-Медуніверситету-ШВСМ» Анастасія Малишева. Як вона зазначила у після матчевій конференції, після цього матчу емоції переповнюють.

«Цього разу ми по-справжньому показали свою командну гру. Хоча і були провали, як в другій партії. Але от що значить не здаватися і йти до кінця своєї перемоги. Хочу подякувати своїй команді, яка показала дуже круту гру, тренеру, який нас підтримував, і хлопцям, які захищають нашу землю та небо, дають можливість сьогодні позмагатися і показати гарний волейбол», - каже Анастасія.

Стартовий склад ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ»: Якушева (набрала 23 очки), Кучер (9 очок), Малишева (7 очок), Ковальчук (7 очок), Дегтярьова (5 очок), Завала (4 очки), Ротар (л), Сопочева (л). На заміну виходили: Пилипенко (0 очок), Каланчук (0 очок), Крива (0 очок).

Стартовий склад «Волинський край-Університет»: Ксендзук, Черкашина, Гусейнова, Собчук, Пятнковська, Шевеля, Кутнякова (л), Борбич (л). На заміну виходили: Гуренко, Накоскіна, Неділько.

У неділю, 16 жовтня, завершиться ІІ тур чемпіонату України матчем для вінницької команди проти СК «Балта». Початок зустрічі о 12:00.

Нагадаємо, ВК «Добродій Медуніверситет-ШВСМ» переміг у «Галичанка -ЗУНУ».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Фейсбук-сторінка «Суперліга. Чемпіонат України з волейболу»




Читайте також