menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Голос молоді: Реагуючи на виклик міграції» – досвід українських учасниць у проєкті «Speak up – Take action» (ФОТО)

Учасниці проєкту навчались долати виклики щодо питань міграції та захисту прав людини

Партнерська публікація

Українки прийняли участь у проєкті молодіжного обміну «Speak up – Take action», який відбувся 3-12 червня 2023 року у місті Порторож, Словенія. Протягом 8 днів 37 молодих учасників з 6 різних країн (Словенії, Італії, Угорщини, Туреччини, Румунії та України) брали участь у проєкті, повідомляє I-VIN.INFO.

Проєкт базувався на моделі неформальної освіти, а саме ситуативний підхід, рольові ігри та дебати. Важливим аспектом комунікації була модель побудови нетворкінгу, що дозволяло максимально швидко та ефективно працювати над вирішенням поставлених завдань, щоб сприяти більш ефективному реагуванню на виклики, пов'язані з міграцією, та сприяти захисту прав людини.

«Вирішення глобальних проблем неможливе без командної взаємодії. Нетворкінг був стрижнем нашої роботи, - розповідає одна з учасниць, вінничанка Аліна Вінніченко, - Взаємна підтримка та обмін ідеями дозволили нам ефективно працювати над спільними цілями та напрацювати план розвитку у заданій тематиці, а також поєднати різні знання і навички для досягнення успіху».

Не оминули проблему міграції та біженства, що була спричинена повномасштабним вторгненням росії до України. Мільйони українських людей були змушені залишити свої домівки та шукати притулку в інших регіонах України або навіть за її межами. Цей конфлікт став головною причиною масового переміщення населення та викликав гострі гуманітарні та соціальні проблеми. Тому учасники програми працювали над цією проблемою також.

«Цей проєкт був справжнім відкриттям для мене, подібним до маленької моделі суспільства, де можливо впроваджувати свої правила та активно співпрацювати. Найціннішою для мене була можливість доносити свої думки та почуття стосовно війни іншим людям, а також підвищувати усвідомленість щодо різних сфер, де можуть бути порушені права людини», - розповідає про свої враження ще одна учасниця, дніпрянка Марина Москаленко.

На заході учасники отримали можливість використати креативний підхід до вирішення різноманітних завдань, зокрема знімали відеоролики на певну суспільну проблему, що відображала багатогранність бачення молодіжних команд. Така командна робота дозволила висвітлити та обговорити проблему миру, захисту прав людини, інклюзії та дискримінації.

«Тиждень цього проєкту став дійсно чимось новим для мене, а саме постійна дискусія та обмін досвідом з учасниками з різних країн дуже розширив моє бачення реальності. Також, що було для мене дуже важливим та приємним, так це велика підтримка та інтерес до України як з боку організаторів проєкту, так і з боку учасників з інших країн Європи», - додає дніпрянка Поліна Давиденко.

Учасники певної країни мали відмінну можливість не лише представити культуру своєї країни, але й поділитися неоціненним духом своєї нації з учасниками з інших країн. Вони організували захоплюючі культурні вечори, де кожна країна представляла свою унікальну спадщину через цікаві вікторини, захоплюючі відеоролики та частування традиційних смаколиків. Такі культурні вечори стали не лише чудовою можливістю вивчати та відкривати нові аспекти різних культур, але й зміцнили зв'язки та створили неперевершену атмосферу дружби та співпраці.

«Ми були як маленька сім'я, яка щоранку снідала, в обід займалася, а після вечері влаштовувала культурний вечір. Я навчилася виходити із зони комфорту, справлятися зі складними завданнями та працювати в команді. Крім того, я знайшла спільноту, де мої ідеї та думки обговорювалися молоддю з різних верств суспільства, що змінило моє бачення та мислення. Безумовно, всі навички, здобуті в рамках проєкту, вплинуть на моє життя в довгостроковій перспективі», - розповідає інша учасниця, волинянка Анастасія Шум.

Менш тим, проєкти міжнародного обміну також є важливим інструментом для покращення лінгвістичних навичок. Проєкт «Speak up - Take action» не став винятком. Учасники отримали можливість спілкуватися з людьми з різних країн, використовувати англійську мову і навіть вивчати нові мови. Це сприяло розвитку вміння висловлювати думки, розуміти іншомовний контекст, вдосконаленню граматики і вимови.

«По-перше, однозначно покращується рівень англійської мови, по-друге це нові знайомства з цікавими людьми і можливість почути щось нове для себе», - додає львів’янка Любов Мокряк.

Проєкт молодіжного обміну «Speak Up - Take Action» сприяв обізнаності молоді про проблему міграції та підвищення їх свідомості щодо захисту прав людини.

Захід проводився завдяки фінансовій підтримці Європейської комісії через програму Erasmus+. Організатором заходу виступили Creative Youth Academy Slovenia. Партнерами проєкту виступили CIVIC ORGANIZATION DEVELOPMENT CENTER PANGEYA ULTIMA, Karadeniz Egitim ve Genclik Dernegi, ASOCIATIA TINERILOR CU INITIATIVA CIVICA, GENERATION 3.0, Tudatos Tervezésért Egyesu#let.

Нагадаємо,прокремлівські фейкороби надіслали «новину» для вінницького медіа.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Аліною Вінніченко




Читайте також