menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Головне – не боятися»: у Вінниці пройшли змагання з важкої атлетики (ФОТО)

01.06.2023 16:00

Юні спортсмени змагалися у чемпіонаті «Хто ти, майбутній олімпієць?»

Сьогодні стартували обласні спортивні змагання з важкої атлетики під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?». Тут зібралося близько 35 юних спортсменів у віковій категорії з 2006 року та молодші. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Юнаки змагалися у вагових категоріях: 55, 67, 81, 89, +89 кг. А дівчата: 45, 55, 61, 76, +76.

Чемпіонат проводиться за міжнародними правилами важкої атлетики. Як зазначив головний організатор змагань Костянтин Соцков, сьогодні тут зібралися діти із різних куточків нашої області.

«Приїхали спортсмени з Тульчина, Жмеринки, Городківки. Беруть участь і вихованці нашої спортивної школи. Взагалі такі змагання проводяться серед 15-річних учасників. Проте ми вирішили розширити віковий діапазон, щоб ще більше дітей могливзяти участь. Їм теж потрібен цей досвід змагань. Крім того, це й невеличке свято для них. Сьогодні призери змагань отримають нагороди та подарунки від наших партнерів», - каже Костянтин Соцков.

Як розповіла 13-річна спортсменка Анастасія Покула, вона займається важкою атлетикою півроку. Проте спортом захоплюється ще змалечку. Сьогодні вона змагалася у ваговій категорії 55 кілограм, а штангу підняла вагою 28 кілограм.

«Перед змаганнями, звісно, хвилювалася. Але коли виходиш до штанги, то страх одразу пропадає. Головне – не боятися. Варто йти до своєї мрії. Піднімають штангу, займаються важкою атлетикою не тільки чоловіки. Дівчата теж себе можуть знайти у цьому виді спорту», - каже Анастасія.

Читайте також,«Інтриги на цих змаганнях не було»: вінницький пауерліфтер про чергову перемогу на чемпіонаті світу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також