menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Хочемо організувати в Україні масштабний молодіжний форум», - французький політолог

10.04.2024 10:45

Починати спільну роботу потрібно у культурних, освітніх, туристичних напрямках

Партнерська публікація

На ІХ Європейському конгресі місцевого самоврядування, що проходив у польському місті Миколайки, політолог із Франції Олів'є Ведрін розповідав, зокрема, про регіональну дипломатію. Тобто, налагодження стосунків із іншими країнами на рівні регіонів, повідомляє I-VIN.INFO.

Така регіональна дипломатія дає суттєвий ефект в умовах повномасштабної війни в Україні. Адже на рівні керівництва держав наразі діють більш глобальні мілітарні пріоритети. А питання на рівні громад та організацій потрібно вирішувати між громадами та між орагнізаціями, переконаний Олів'є Ведрін.

На національному рівні Україна співрацює із багатьма країнами. Але французький дипломат запевняє, що для розвитку держави нашим регіонам потрібно налагоджувати роботу безпосередньо із регіонами європейських країн.

«Сьогодні потрібно більше говорити регіонально, ніж національно. Територіальні громади України та країн Європи повинні співпрацювати безпосередньо одне із одним. Потрібно ефективно децентралізувати цю думку та бачення. Якщо підписати домовленості просто між областями України та частинами європейських держав, то це буде ефективніше. Українцям вже сьогодні потрібно почати думати про регіональну дипломатію», - поділився Олів'є Ведрін.

Представники громадських структур, політики та відомі особистості з України та, наприклад, Франції можуть зустрітися та обговорити, в яких напрямках можуть співпрацювати. Спільну роботу, насамперед, варто розпочати у культурних, освітніх, туристичних сферах та у підтримці молодіжних ініціатив.

Олів'є Ведрін також наголошує, що для того, щоб працювати на регіональному рівні, потрібно визначитись з ідеєю та розподілити ролі. Адже під час обговорення реалізації спільної мети варто говорити про конкретні дії та хто саме їх виконуватиме.

Французький дипломат поділився планами щодо проведення в Україні масштабного просвітницького форуму. Для цього він хоче запросити гостей з країн Європейського союзу. За його словами, на форумі обов'язково повинна бути присутня молодь, адже їхня думка є дуже важливою. Те, що на численні заходи не запрошують молодих людей, за думкою Олів' є, є не конструктивним.

«Якщо ми створимо та проведемо дійсно хороший форум, обов'язково із залученням молоді та лідерів громадської думки, то після цього в країнах Європи побачать, що гроші в Україні інвестуються не якимось там чиновникам, а безпосередньо в освітню, педагогічну та культурну сфери. Ми зробимо все можливе, щоб це показати», - зазначив Олів'є Ведрін.

За словами дипломата, у європейських країнах багато населення незадоволені тим, що при владі присутні європейці старшого покоління, які бачать світ через призму 90-років. Але це не означає, що вони при владі не потрібні, адже варто знайти компроміс між старшими та молодшими людьми. Потрібно, щоб досвід старших йшов до молоді, адже саме молодь будуватиме Україну.

«В західній Європі вважають, що Україна дуже багато та сильно чекає від Заходу, щоб їй – раз – і дали щось. Потрібно працювати над тим, щоб не Захід прийшов на Схід, а Схід прийшов на Захід. Я знаю точно, що в Україні дуже багато ідей та багато розумних людей», - розповів Олів'є Ведрін.

Така думка у жителів країн Західної Європи виникла після початку повномасштабного вторгнення, через те що Україні фінансово допомагають країни ЄС. Тому потрібен контроль коштів, які надходять нашій державі. Щоб змінити споживацьке враження про Україну, регіони нашої держави та Європи повинні співпрацювати напряму. Потрібно децентралізувати цей процес. Таким чином, він проходитиме швидше, ніж на національному рівні.

Нагадаємо, зниження попиту на продукцію та труднощі з логістикою: голова громади на Київщині про виклики війни.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна

Читайте також