menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Хотілося сидіти та слухати поради до кінця»: на Вінниччині провели ще один тренінг психоемоційного розвантаження (ФОТО)

16.03.2024 11:30

В Іллінецькій громаді реалізували проєкт «Media Helper: психологічна підтримка для молодих журналістів та волонтерів»

Партнерська публікація

Сьогодні у місті Іллінці Вінницької області провели тренінг психоемоційного розвантаження від СМОВ. На тренінгу отримували практичні поради та виконували вправи на контроль, довіру тощо. Більшість учасників вперше були на подібному заході і зізнались, що дуже задоволені тренінгом, адже відкрили для себе багато нового і корисного. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

За словами координаторки проєкту «Media Helper: психологічна підтримка для молодих журналістів та волонтерів» Лілії Шульгіної, завантаженість роботою, соціальні зобов'язання, постійний потік інформації, стресові ситуації – все це може призвести до накопичення напруги в мозку і тілі. А за допомогою тренінгу організатори прагнуть допомогти учасникам заходу розслабитися та відпустити все, що назбиралося на душі.

«Мені приємно бачити таку кількість учасників сьогодні на тренінгу, і впевнена, що вам сьогодні вдасться забути про турботи. Це не зовсім стандартна лекція про психологію, тому що у нашому тренінгу багато практичних вправ, порад, які справді можуть змінити ваш світогляд. Учасники попередніх тренінгів дуже тепло відгукувалися про наш проєкт, тому і надалі сподіваємось на таку підтримку», - каже Лілія Шульгіна.

Цього разу на тренінгу психологиня проєкту наголошувала на важливості наших емоцій. Деяким учасницям хотілося плакати від певних переживань. Але розібратися у собі допомагали поради психологині. Тренінг відбувався у стінах Іллінецького аграрного фахового коледжу, тому тут було чимало студентів з цього навчального закладу. Як зазначив директор навчального закладу Василь Пиндус, війна принесла дуже багато переживань та стресу. Працівники та студенти навчального закладу збирали волонтерську допомогу на підтримку ЗСУ. Навіть віддали захисникам свій дрон, який планували використовувати під час навчання.

«У багатьох працівників є рідні, які зараз воюють. А на початку війни ми приймали у своїх гуртожитках переселенців. Частина працівників готували для них їжу. Інші плели сітки. Також ми передали 6 авто на фронт, які використовують військові для своїх потреб. Багато чого було в нашому коледжі за ці роки війни. Зараз багато працівників та студентів мають пригнічений стан, адже їхні рідні на передовій. Ми проводимо виховні години, наради з працівниками. Проте такі тренінги з психоемоційного розвантаження набагато краще допомагають відпустити біль, який зараз на душі. Наразі це дуже актуальний захід, особливо, для нашого навчального закладу», - зауважує Василь Пиндус.

Також додає, що російська пропаганда, фейки, погані новини негативно впливають на наш емоційний стан. Під час проведення заходу почалася повітряна тривога. Проте всі учасники спустилися в укриття і продовжили захід в безпечному місці.

Своїми враженнями поділилися учасниці тренінгу. Як зазначила Ангеліна, найбільше їй сподобалося завдання на довіру. Це допомогло їй повністю розслабитися, відключитися від проблем та із заплющеними очима поринути в іншу атмосферу.

«Сьогодні було чимало класних завдань та порад. Сподобалося, як психологиня до кожного знаходила підхід. Бувало, що вона розбирала внутрішню проблему якоїсь людини, наче це стосується тільки її, але я уважно слухала і почала думати, а чи мене це теж турбує. І за допомогою такого способу почала і себе аналізувати, думати над внутрішнім я. Однозначно хочу потрапити ще раз на такий тренінг, бо раніше не була», - каже Ангеліна.

Як доповнила її інша учасниця тренінгу Еліза, захід їй надзвичайно сподобався. Для неї запам’яталося завдання описати свій комфортний стілець. Адже їй самій захотілося мати таке крісло.

«Мені ще сподобалося завдання на довіру. Спочатку боялася, що буде важко його виконати, а потім довірилася ситуації. Тренінг насичений, цікавий, не монотонний. Мені хотілося сидіти та слухати до кінця. Також хочу, аби в нашому навчальному закладі таких тренінгів для молоді було більше», - зазначила Еліза.

Довідково:

Проєкт реалізовується Спілкою молодіжних організацій Вінниччини в партнерстві з ГО «Єврорегіон «Дністер» за фінансової підтримки Чорноморського трасту регіонального співробітництва (Black Sea Trust) Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund).

Нагадаємо, для молоді Хмільницької громади проводять проєкт «Media Helper: психологічна підтримка для молодих журналістів та волонтерів».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також