menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Іранські боти заполонили соцмережі вінницького спортсмена

06.06.2023 20:55

Також вони спамили на сторінках українців

Після успішного виступу вінницького пауерліфтера Івана Чупринки на чемпіонаті світу невдоволені іранці заполонили коментарями соцмережі спортсмена. А все тому, що він не потиснув руку іранському спортсмену під час церемонії нагородження. I-VIN.INFO дослідив, чи є справжніми акаунти користувачів соцмереж, які почали хейтити вінничанина.

Про що йдеться?

Ще 23 травня Іван Чупринко взяв участь у чемпіонаті світу з жиму лежачи, що проходив і місті Сан-Сіті, Південно-Африканська Республіка. Там він без особливих перешкод став чемпіоном світу з класичного жиму лежачи, підкоривши вагу у 210 кілограм. Спортсмен виборов одразу дві золоті медалі, а також побив світовий рекорд, який тримався з 2015 року. Про це I-VIN.INFO повідомляв раніше.

Проте під час нагородження Іван Чупринко не потиснув руку іранському спортсмену.

Що сталося?

Після такого вчинку користувачі соцмереж поділилися на два табори. Першими були українці, які активно підтримали спортсмена, зробили репост цієї новини на своїх сторінках в Інстаграмі, Фейсбуці. Другим табором стали невдоволені іранці, які почали хейтити українця і всіх, хто підтримав його дії. У такий спосіб іранці відреагували на вчинок Івана Чупринка. Як раніше розповів вінничанин у інтерв’ю для I-VIN.INFO, такі невдоволені реакції надходили навіть не сотнями, а тисячами.

«Вони досі продовжують писати, коментувати. Але мені до цього, якщо чесно, байдуже. Тільки втомлююсь постійно видаляти коментарі та повідомлення від них. Звісно, серед них і ботів є багато», - сказав Іван Чупринко в інтерв’ю.

Проте серед хейту, спортсмен отримав і наступне повідомлення:

Іван Чупринко додає: «Ось один з них навіть переклав своє повідомлення українською та прислав мені».

А серед чималої кількості невдоволених іранців, можна помітити тих, хто не веде свою сторінку в Інстаграмі, має новостворений акаунт, незрозумілий нікнейм тощо. Це боти.

Проте є і ті, які мають наповнену сторінку в Інстаграмі. Можливо, ці люди є прихильниками режиму Іранської Республіки та не до кінця усвідомлюють, що насправді відбувається в Україні.

Також вірогідним є те, що фейкові сторінки іранців ведуть проросійські агенти, які використовують будь-яку нагоду просувати свої наративи.

Читайте також, у Вінниці почали перевірки доступності укриттів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Скріншоти надані Іваном Чупринкою.

Читайте також