menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Історична подія в волейбольному житті області»: на Вінниччині запустили першу аматорську лігу з волейболу (ФОТО)

05.12.2022 10:15

У чемпіонаті ліги беруть участь команди з різних кутків Вінниччини

Нещодавно у селі Сосонка Вінницького району відбулось відкриття Чемпіонату Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля». Це перший подібний аматорський чемпіонат для Вінницької області, то ж команди-учасниці та організатори змагань докладають серйозних зусиль для успішної реалізації цього проєкту. Повідомляє I-VIN.INFO.

Чемпіонат Вінницької області з волейболу серед чоловічих аматорських команд в першу чергу має на меті популяризацію волейболу серед населення. А також залучення до регулярних занять волейболом як ветеранів цієї гри, так і підростаюче покоління, а також відбір та підготовку команд до змагань Всеукраїнського рівня.

«На цьому чемпіонаті грають як дуже досвідченні команди, так і молоді хлопці, які тільки починають свій волейбольний шлях. Наші змагання дають змогу командам, які вже давно грають разом та мають певні досягнення, знову набрати форми, адже через війну зараз проводиться набагато менше змагань, а для молодих команд це, звісно, шанс показати себе у грі проти сильніших опонентів і, тим самим, вдосконалитися самим», - зазначає заступник голови Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Валерій Швець.

У чемпіонаті беруть участь вісім команд, а саме: ВК «Браїлів», МХП Вінниця, ВК «Іллінці», ВК «Крижопіль», ВК «Томашпіль», ВК «Тростянець», ВО ДЮСШ та ВК «Стрижавка». Усі ці команди протягом п’яти місяців змагатимуться за першість у лізі.

«Відкриття цього чемпіонату – безумовно історична подія у спортивному житті області. Спортивна спільнота Вінниччини давно чекала на відкриття такої ліги, це можна побачити, зокрема, і по усміхненим обличчям команд і організаторів, що були на цьому відкритті. Це все для Вінниччини відбувається вперше і нам дуже пощастило, що у нас зібралась така відповідальна команда організаторів, яка вирішує усі нюанси, їх теж вистачає, але безумовно є розуміння, як і куди ми рухаємось, тому все пройде за планом», - додає Валерій Швець.

Наразі триває перший етап чемпіонату, який продовжиться до середини березня наступного року. Другий, він же фінальний етап, який і визначить переможця чемпіонату, пройде з кінця березня до середини квітня 2023 року.

Започаткували цей проєкт Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» та Вінницька обласна федерація волейболу за підтримки управління спорту та рухової активності департаменту гуманітарної сфери Вінницької ОВА.

Нагадаємо, продовжували грати навіть без світла: на Вінниччині пройшли перші матчі обласної аматорської ліги з волейболу

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також