menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Кількість російських військ у Придністров’ї не несе Вінниччині загрози» – голова Вінницької ОДА

28.01.2022 11:45

Сергій Борзов розповів про обороноздатність Вінницької області

Нещодавно, 25 січня під час пресконференції голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, серед іншого, наголосив, що «червоної зони» в області найближчим часом не буде. А також розповів про ймовірність війни з Росією та готовність територіальної оборони Вінницької області до такого виклику. Кореспондент I-VIN.INFO побував на цьому заході та почув заяви Сергія Борзова щодо цих питань.

Ось, що думає пан Борзов про ймовірність масштабної війни з РФ:

«Буде війна чи ні, залежить від однієї людини, думаю, ми всі знаємо, про кого йде мова. Скоріш за все, плани заходів вже у нього на столі, а вирішить він їх застосовувати чи ні, відомо лише йому».

Якщо війна все ж таки розпочнеться, то які оборонні ресурси матиме Вінницька область? Голова ОДА дав відповідь на це запитання.

«У нас повністю сформована 120-та бригада територіальної оборони. Набирають людей, є багато бажаючих. Наразі формується штаб територіальної оборони, він буде знаходитися у Вінниці. Де будуть перебувати самі військові батальйони, я, звісно, не можу розповісти. В цілому усі вказівки, які були розіслані командуванням Міністерства оборони України, повністю виконуються», - заявив Сергій Борзов.

Ще одним хвилюючим питанням є сусідство Вінницької області з Придністров`ям, яке, у разі війни з Росією, може погрожувати усій Вінниччині. Про це Сергій Борзов відповів наступне:

«Ми знаємо, що на території Придністров`я знаходиться 14-та російська армія. Наразі її чисельність невелика, але мобілізаційний резерв, за підрахунками нашої розвідки, близько восьми тисяч. Так, цей напрямок є потенційно небезпечний, але та чисельність російських військ, яка знаходиться на території Придністров`я, не становить загрози для Вінницької області».

Питання військової агресії з боку РФ обговорювалося під час пресконференції, на якій прозвітували про результати програми «Велике будівництво – 2021». Детальніше про неї ми писали тут.

Нагадаємо, Путін почав активно стягувати війська до українського кордону ще навесні 2021. Друга масована передислокація відбулася минулої осені. Про вторгнення попереджають американські і українські розвідники, проте українська влада запевняє, що приводів для хвилювання поки немає.

Читайте також: «Активні парки» на Вінниччині: виклики та можливості.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також