menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Кожен має допомагати тим, в чому він сильний»: на вінницькому підприємстві активно волонтерять (ФОТО)®

27.01.2023 18:10

Як ТОВ «Промавтоматика Вінниця» підтримує «волонтерський фронт»

Повномасштабна війна не залишила осторонь більшість українців. Хтось вступив до лав Збройних сил України, а хтось підтримує ЗСУ в тилу. Таку ж позицію обрала для себе колектив компанії «Промавтоматика Вінниця». Більше 30 працівників підприємства зараз захищають свою країну та виборюють свободу українців. А сама компанія передає гуманітарну допомогу бійцям на фронт. I-VIN.INFO поспілкувався з директором ТОВ «Промавтоматика Вінниця» Михайлом Ганчуком та дізнався, як на підприємстві підтримують військових.

Коли почалась повномасштабна війна, працівники компанії одразу ж взялися допомагати армії. За словами Михайла Ганчука, вони збирали гуманітарну допомогу, відкривали збори на автомобілі, передавали на передову продукти та теплі речі. Згодом працівники підприємства обрали кілька напрямів у волонтерській діяльності, в яких вони можуть бути корисними.

«Робили багато, зараз уже й не пригадаєш, та й не було часу якось фіксувати усе. Ми підключали холодильні установки у військових частинах, тому що не всі можуть із цим впоратись. Є певні нюанси, щоб підключити великі установки промислового типу. Військові казали, що волонтери почали привозити багато продуктів, а без хороших умов зберігання їжа псувалась. І працівники на кухні у військових частинах не були готові до такого об’єму постачання».

На сьогодні допомагаємо теж, в тому числі їжею, але не простою, з посмішкою розповідає Михайло. Ми ж – енергетики, тому і їжа відповідна– енергетичні батончики і енергетичні напої. Все привезене розвантажували на склад військової адміністрації. Колись вичитав, що у Чеченську війну на «снікерсах» навіть супи варили. Бо це завжди доступно, це те, що завжди є під рукою і можна швидко підживитись. Особливо багато енергетичних напоїв привозили влітку. Це класна річ для військових, щоб не хотілось спати, коли бійці виснажені, але сон неможливий або стає життєво небезпечним».

В офісі на видному місці розміщені фото колег-військових на фоні національного прапору. З усіма періодично спілкуються, підтримують психологічно, дізнаються про потреби тощо. Передавали те, що може бути потрібно хлопцям на фронті.

«Ми вважаємо, що кожен має допомагати тим, в чому він сильний. Ми – в розробках і виробництві мікропроцесорної продукції. Тому і допомагаємо, розробляючи і створюючи різноманітні корисні для захисників і захисниць електронні пристрої», - каже Михайло Ганчук.


Читайте також, «Зателефонували з Польщі і сказали забирати машини»: волонтер з Вінниччини про допомогу ЗСУ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото і відео: надані Михайлом Ганчуком


Читайте також