menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Лікарі проти облради: «битва» за крісло директора вінницького медзакладу триває (ФОТО)

26.09.2023 20:35

У центрі Вінниці продовжуються мітинги проти звільнення директора Клінічного центру інфекційних хвороб Ігоря Матковського

Скандальна історія зі звільненням директора Клінічного центру інфекційних хвороб Ігоря Матковського не вщухає. Громадскість та колеги Ігоря Матковського щодня виходять на мітинги в центрі Вінниці та вимагають поновити на посаді свого директора. I-VIN.INFO знову відвідав один з таких мітингів та поспілкувався із протестувальниками, а також із самим Ігорем Матковським, який вперше прийшов на акцію протесту.

На цьому мітингу збираються працівники та пацієнти Клінічного центру інфекційних хвороб, представники громадських організацій і просто небайдужі громадяни та громадянки.

«Ігор Анатолійович очолює наш заклад з 2006 року. За цей період заклад перетворився з амбулаторно-поліклінічного відділення на центр інфекційних хвороб. У 2007 у нас було 25 ліжок, тепер їх 230. За останній час ми відкрили рентгенологічне відділення і сучасну лабораторію. Пан Ігор володіє креативними лідерськими якостями, він точно знає, у якому напрямку слід рухатись для розвитку закладу. Без нього ми, як без рук. Це, грубо кажучи, Клінічний центр інфекційних хвороб імені Матковського. Він – бренд нашого закладу, людина, якій довіряють», - розповідає медична директорка Клінічного центру інфекційних хвороб Галина Мохній.

Нещодавно, 22 вересня, у Ігоря Матковського закінчився контракт, за яким він керував закладом. Так само контракт закінчився і у низки інших очільників медичних закладів Вінниччини. Проте, майже усім з них контракт автоматично продовжили, а пану Ігорю запропонували стати лише виконуючим обов’язки директора Клінічного центру інфекційних хвороб.

«Вінницька обласна рада офіційно ніяк не аргументувала своє рішення не продовжувати мій контракт. Мені запропонували таке компромісне рішення – залишитись виконуючим обов’язки директора, але я відмовився. Мене вчили працювати, а не «виконувати обов’язки», - коментує сам Ігор Матковський.

Зміна керівництва Клінічного центру інфекційних хвороб може призвести до зриву контрактів цього закладу із Національною службою здоров’я України, переконують працівники центру.

«Коли за програмою медичних гарантій заключають договір, в ньому обов’язково вказують керівника закладу. Крім того, із новим керівником може радикально змінитися стратегія функціонування центру і, як наслідок, наш заклад втратить довіру партнерів та пацієнтів», - каже юристка Клінічного центру інфекційних хвороб Анастасія Кафка.

Мітинги проти звільнення Ігоря Матковського в центрі Вінниці проводять вже другий день поспіль – зранку та ввечері. За весь цей час ніхто з представників Вінницької обласної ради не виходив до мітингувальників.

«Я думаю, що вся справа в землі. Пологовий №2 потрібен через землю, санаторій імені Коцюбинського потрібен через землю, Центральний ринок – так само. Чого люди мають приходити і стояти під будівлею облради для того, щоб їхнього керівника не звільняли? На нього що, якесь кримінальне провадження відкрито? Наскільки я знаю, ні. А люди мають приходити сюди і чекати, поки до них вийдуть? Це повне беззаконня», - емоційно коментує ситуацію представниця ГО «Рада майданів Вінниччини» Тетяна Ковальчук.

Цей мітинг тривав приблизно півтори години, за цей час до працівників інфекційного центру знову не вийшов жоден представник обласної ради. В підсумку, мітингувальники вирішили не здаватися та продовжити спроби достукатись до влади. Завтра о 09:00 вони знову вийдуть з плакатами та продовжать вимагати повернення Ігоря Матковського на посаду директора Клінічного центру інфекційних хвороб.

«Мені здається, під час війни не є доречним змінювати керівництво об’єктів критичної інфраструктури. Але нехай, якщо обласна рада не хоче більше бачити мене на посаді директора, то за усіма нормами пристойності вони могли б подякувати мені за роки праці в цьому закладі, а цього не відбулось. Я не просив працівників центру виходити на мітинги, щоб підтримати мене – це абсолютно їхня ініціатива. Якщо ж мої колеги та громадськість доб’ються того, що мене повернуть на посаду директора Клінічного центру інфекційних хвороб, то я з гордістю продовжу свою службу, як очільник цього закладу», - підсумовує Ігор Матковський.

Читайте також, чергову акцію на підтримку звільненого Ігоря Матковського провели у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також