menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Літо без війни»: діти з Вінниччини відпочивають у таборі в польському місті Криниця-Здруй (ФОТО)

23.06.2022 21:15

Друга зміна дітей відправилась у курортне місто на відпочинок

Вже друга зміна дітей з Вінниці виїхала до Польщі, — повідомляє I-VIN.INFO. У середу, 22 червня, автобус з 49 учасниками табору попрямував до міста Криниця-Здруй Малопольського воєводства. Серед них — внутрішньо переміщені діти з окупованих областей України, діти учасників бойових дій, групи спортсменів — вихованців спортивних шкіл ВФСТ «Колос».

Цього разу на канікули попрямували волейболісти, акробати, діти з Агрономічної та Яришівської територіальних громад, а також переселенці з різних регіонів України, де ведуться бойові дії. У Криниці-Здруй вони проведуть 21 день, проживатимуть безкоштовно, також тут передбачене безкоштовне харчування та дозвілля.

Всі витрати взяла на себе приймаюча сторона — фундація «Братерство». Її голова Владислав Крейчі та заступник Генрік Чарни з перших днів повномасштабної війни в Україні опікуються біженцями з України та забезпечили прихисток понад трьом тисячам наших земляків.

Програма підтримки започаткована завдяки багаторічній співпраці Фундації з МГО «Україна-Польща-Німеччина» (м.Вінниця). Також 25 лютого, одразу після початку війни муніципалітет міста Криниця-Здруй на сесії прийняв рішення про підтримку України та сприяння розміщенню українських біженців.

«Діти — це найцінніше що у нас є, але вони є найбільш вразливі в умовах військової агресії. Тому ми створили програму по реабілітації, фізичному і психологічному оздоровленню дітей. Діти працюють з професійними тренерами, психологами, щоб якомога швидше повернути дітей у стан щасливого дитинства. Ми створили для дітей найкращі умови, щоб вони відволіклися від постійних тривог та нещасть війни. Ми їх розважаємо, водимо в гори, на концерти, в піцерію. Для спортсменів забезпечуємо комфортні умови для тренувань. Місто є одним з кращих європейських курортів, з хорошою туристичною інфраструктурою, тому дітям тут подобається. Ми намагаємося, щоб вони відвідали всі туристичні пам'ятки, атракціони. Щасливі дитячі посмішки — найкраща нагорода для нас за нашу спільну щоденну важку працю», — говорить Владислав Крейчі.

Досвід організації табору у польських благодійників уже чималий: перша зміна перебуває в Криниці-Здруй вже понад два тижні. Діти проживають в комфортному готелі, тренуються на сучасному стадіоні, беруть участь у змаганнях, ходять у походи в гори, відвідують свята і концерти. Щодня у них нова програма з цікавими заходами, є і багато вільного часу на знайомство з містечком та дозвілля.

Заступниця директора Вінницької СДЮСШОР з легкої атлетики ВФСТ «Колос» Алла Гарницька супроводжує дітей з першої зміни табору «Колос-Братерство». Спортсмени під керівництвом тренерів проходять навчально-тренувальні збори зі свого виду спорту, підтримують свою спортивну форму та вдосконалюють майстерність.

«Тут комфортний клімат, свіже гірське повітря, сприятливі умови для тренувань. Ми сподіваємось, що поєднання такого гарного відпочинку, насиченої програми дозвілля та тренувань підуть тільки на користь, а майбутні високі спортивні результати та досягнення не змусять себе довго чекати. Головне, що дітям подобається. Позитивним у цьому є і те, що вони знайшли тут нових друзів, а діти які до цього часу не тренувалися, після наших спільних занять, виявили бажання також займатися легкою атлетикою», — розповідає Алла Гарницька.

Табір під гаслом «Літо без війни» триває і очікує на нових учасників.

Нагадаємо, делегація з Вінницької області побувала з візитом у гміні Грабув Лодзського воєводства.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Аллою Гарницькою

Читайте також