menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Маленьких вінничан навчатимуть навичкам першої допомоги

10.09.2021 18:10

Для вінницьких школярів організують навчання навичкам першої допомоги

У Вінниці 11 вересня школярів навчатимуть як надавати першу медичну допомогу за європейським протоколом Basic Life Support - базові реанімаційні заходи. До такої події долучаться діти вінницьких шкіл №4 та №6, а також спортивного комплексу «Прем'єр Нива». Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на сайт Вінницької міської ради. 

Захід проходитиме під гаслом «Я вмію рятувати життя». Ініціаторам навчання стала професійна медична організація «Всеукраїнська Рада Реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги». Вона спеціально до Всесвітнього Дня надання першої медичної допомоги, який відзначається у всьому світі щороку в другу суботу вересня, проведе загальноукраїнський захід «Діти рятують життя».

У суботу інструктори представлять 100 курсів у школах в кожному регіоні України та навчатимуть 1000 учнів 12-17 років рятувати життя. Більше 60 школярів долучаться з Вінниці. Усі учасники отримають європейський сертифікат Basic Life Support. Діти навчаться перевіряти свідомість та дихання, проводити серцево-легеневу реанімацію, звільняти дихальні шляхи від сторонніх тіл та користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД)


Нагадаємо, вінничан запрошують безкоштовно навчитись надавати першу допомогу постраждалим.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vmr.gov.ua

Читайте також