menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Мати Героя України з Вінниччини долучається до волонтерства разом з односельчанами (ВІДЕО)

07.04.2022 18:05

Вінничани з громади волонтерять та допомагають військовим

В селі Ометинці Райгородської територіальної громади Гайсинського району Вінницької області люди щотижня випікають печиво, пироги, роблять тушонку, збирають гроші для потреб військових. Звідти родом вінничанин Євген Пальченко, який у свої 23 роки вже здобув звання «Герой України» і зараз захищає мирних українців від окупантів. I-VIN.INFO дізнався у місцевих мешканців та рідних Героя України про допомогу громади ЗСУ.

Про Героя України Євгена Пальченка ми раніше писали в окремому матеріалі.

Як розповів для I-VIN.INFO староста села Ометинці Юрій Цюпка, вся їхня громада займається волонтерством. Вже неодноразово відправляли гуманітарні вантажі для переселенців та військових. Також вони підтримують зв'язок і допомагають своєму односельчанину Євгену Пальченку.

«Багато хто долучається до волонтерства. Не тільки громада, а й вихідці з села, які живуть в Канаді. Також люди з Вінниці допомагають. Зараз ми долучаємось до всього, до чого тільки можна. Звісно, відправляємо допомогу й Жені, і всім військовим, які зараз нас захищають та проходять службу. Коли можемо знайти потрібні речі та перевізників, відправляємо гуманітарну допомогу», - розповідає староста села.

Жінки у громаді печуть пироги та печиво, заготовляють вареники та тушонку, віддають закрутки з дому. Наразі планують зібрати вантаж, який поїде до Бучі на Київщину. Як поділилась мати Героя України Галина Пальченко, в селі є орендодавці, які віддають птицю та рибу на тушонку. Нещодавно місцеві зробили 5 автоклавів тушонки і продовжують виготовляти нову партію.

«Люди допомагають чим можуть, приносять картоплю та інші продукти для готування. Наразі збираємо їжу та всі необхідні речі, які відправляться до Бучі. Для військових ми випікаємо щось сухеньке – печиво, наприклад, відправляємо тим, хто далеко на сході нас захищає. А тим, хто в теробороні, поблизу, передаємо пиріжки, кекси та все інше. Практично кожного тижня щось випікаємо», - поділилась Галина Миколаївна.

Зараз обидва її сини захищають Україну. Найбільше її надихають допомагати, волонтерити хлопці, які зараз боронять мирних українців.

«Мене мотивують військові та мої сини, які захищають нашу державу. Я думаю, що це найперше, що ми можемо для них зробити. Тому практично все наше село долучається до волонтерства. Хто чим може. Хто кошти принесе, інші продукти. Люди згуртовані, все проходить організовано. До речі, староста села є також орендодавцем, який наловив рибу і розвіз її людям, аби ті зробили з неї тушонку. А Василь Руренко розвіз людям проудкти, і з них теж зробили консервацію», - розповідає Галина Пальченко.

Серед близьких вінничанина Євгена Пальченка волонтерить та допомагає його друг Святослав Цюпка. Хлопець відкрив збір коштів на карту Галини Пальченко, виклав оголошення в соцмережі, і люди активно долучились та надсилають кошти. Наразі він вже відправив на фронт 10 плитоносок, 10 розгрузок, 10 балаклав, 7 спальників, 3 пари наколінників, 10 пар тактичних окулярів, ящик медикаментів, прибор нічного бачення. А також засоби гігієни, нижню білизну, їжу і цигарки.

«Найголовніше, що потрібно для військових, і про що попросив Євген – це прибори нічного бачення. І ось вчора мені вдалось забрати замовлений з Європи тепловізор. Найскладніше знайти каски, які ще й дорого коштують. Їх не виготовляють в Україні, тому потрібно замовляти з-за кордону. Я відправив Євгену фото касок, які знайшов, він сказав, що вони погані. Проте попросив замовити, які є, і знайти 3 каски кращої якості. Зараз я їх шукаю», - розповів Святослав.

Серед ексклюзивного для Євгена Пальченка відправляли його улюблені мідії, які передала двоюрідна сестра. Також він попросив відправити автомобілі для військових.

«Друг розповів, що їхні автівки згоріли. А перевозити усе треба, ви ж розумієте, «колеса» для армії дуже важливі. Але для мене це дуже важке завдання, проте спробую. Вже знайшов у Вінниці людей, які цим займаються, сподіваюсь на співпрацю і на те, що автівки невдовзі поїдуть на фронт», - каже Святослав.


Від редакції: для небайдужих, які хочуть допомогти коштами залишаємо посилання сторінку у Фейсбуці друга Євгена Пальченка Святослава Цюпка. Він займається пошуками та збором коштів на необхідні речі для військових.

Нагадаємо,російське вторгнення: підсумки сорок другого дня повномасштабної війни.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал

Фото і відео зі сторінки у Фейсбуці Святослава Цюпко.

Читайте також