menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Маємо підтримувати та розвивати спорт в ці нелегкі часи»: у вінницькому спортивному товаристві обговорили плани на наступний рік

08.12.2022 19:40

В наступному році продовжиться розвиток спорту у громадах Вінниччини

Сьогодні у Вінниці представники громад обговорювали питання розвитку спорту на Вінниччині та затвердили план проведення спортивних змагань наступному 2023 році, повідомляє I-VIN.INFO.

Про важливість розвитку спорту в громадах Вінничини у наступному році розповів голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк:

«В цей надзвичайно важкий для всієї України час кожен має робити свою справу. Не дивлячись на війну в країни, ми продовжуємо співпрацю і з державою, і з органами місцевого самоврядування, і з нашими закордонними партнерами. Все для того, щоб розвивати фізкультурно-спортивної залученості мешканців громади Вінниччини. Я сподіваюсь, що це засідання президії пройде плідно, і ми зможемо прийняти рішення, які від нас вимагають ці нелегкі часи», - каже Сергій Татусяк.

На засіданні обговорювали також цьогорічні спортивні підсумки Вінниччини, а також плани та пріоритетні цілі на наступний рік.

«Ми почали 2022 рік дуже потужно, провели низку доволі великих та успішних змагань і думали, що зможемо продовжувати в цьому темпі і надалі. На жаль, війна завадила багатьом нашим планам, але ми не припинили спортивну діяльність в області і до кінця року нам вдалося наростити темпи і провести декілька крупних змагань лише за останній місяць. Такі змагання є дуже важливими в даний момент не тільки в плані спортивного гарту а і об’єднання, згуртування і розуміння того, що лише разом ми можемо різних цілей, головною з яких є перемога України у війні. Тому я впевнений, що і ті спортивні заходи, які ми будемо проводити у 2023 році будуть пронизані тими самими почуттями і стануть таким самим об’єднуючим фактором серед мешканців усіх територіальних громад нашої області», - зазначив заступник голови ВТО ВФСТ «Колос» Валерій Швець.

На 2023 рік вже заплановано багато змагань та інших спортивних заходів, які покликані підвищити рівень фізичної культури, а отже і обороноздатності населення Вінницької області.

«Цей рік видався дуже складним не тільки для нашої організації, але і для усієї країни. Ми почерпнули для себе з пережитого досвіду не тільки нові форми роботи та напрямки діяльності, ми також зрозуміли, що найпріорітетнішим було у залишається саме здоров’я людини. Для того, щоб обороноздатність держави була на високому рівні ми, як фізкультурно-спортивне товариство, маємо підтримувати та нарощувати оздоровчо-спортивні ініціативи в нашій області. Саме тому у плані на наступний рік ми робимо великий акцент саме на нові форми оздоровчої та спортивної роботи в територіальних громадах», - зауважила ще одна заступниця голови Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Світлана Коновалова.

Після засідання I-VIN.INFO поспілкувався із деякими представниками громад, вони розповіли про те, які спортивні заходи проводяться на місцях – в територіальних громадах Вінницької області.

«У нас в громаді проводиться багато спортивно-оздоровчих заходів як серед дітей, так і серед дорослих. Біля спортивних споруд у нас всюди облаштовані сховища, тому ми продовжуємо спортивне життя в громаді із урахуванням усіх безпекових заходів. Зараз останнім часом у нас змагань не проводилось, але продовжується щоденна робота, тренування, підготовки і таке інше. Наприклад, наша збірна голів територіальних громад з футболу, капітаном якої я є, у нас продовжуються активні тренування. Ми завжди були командою, яку поважали наші суперники зі збірних європейських країн, тому готуємось дати бій та достойно представити Україну на міжнародній арені після війни», - розповів голова Гніванської міської громади Володимир Кулешов.

Голова Вінницької районної організації ВФСТ «Колос» розповів про те, як його організація займається дитячим реабілітаційно-оздоровчим проєктом. Дітей відправляють в оздоровчий табір в Польщу, де вони можуть відпочити від війни.

«Ми займаємося, в співпраці з іншими організаціями, відправленням дітей для проведення спортивно-оздоровчих заходів у Польщу. Це дуже вдалий, як на мене, проєкт, адже там діти можуть відпочити від цих постійних повітряних тривог, вибухів, які інколи чути у нас, це не тільки фізичне оздоровлення, а ще й психологічне, діти звідти повертаються зовсім іншими. Нам вдається залучити до цього проєкту не так багато дітей, як хотілося б, адже це інша країна, і з цим пов’язані деякі бюрократичні складнощі, але з відгуків тих дітей, яких нам вдалося відправити, з відгуків їх батьків ми переконуємося, що ця ініціатива результативна і дуже вдала, тому будемо продовжувати її розвивати», - розповідає Родіон Юсумбелі.

На зустрічі обговорили та затвердили багато спортивних проєктів результати реалізації, яких ми зможемо спостерігати вже спочатку наступного року.

Нагадаємо, на Вінниччині запустили першу аматорську лігу з волейболу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер


Читайте також