menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Маємо талановитих дітей»: Галина Фурман про один з масових та видовищних видів спорту в Калинівській громаді (ФОТО)

08.06.2023 17:50

Завершились обласні спортивні змагання з хокею на траві

Партнерська публікація

Хокей на траві на Вінниччині є одним з найуспішніших видів спорту. Особливо популярний він у Калинівській, Томашпільській та Вінницькій  громадах. Саме звідти найбільше спортсменів перебуває у складі збірної України з хокею на траві. I-VIN.INFO побував у Калинівці на змаганнях серед дітей 2011 року народження і молодших та дізнався, хто з команд здобув призові місця.

Завершилися обласні спортивні змагання з хокею на траві «Хто ти, майбутній олімпієць?» серед юнаків 2011 року народження і молодших. Організовані Вінницьким спортивним товариством «Колос» та Федерацією хокею на траві Вінницької області. Змагання відбулись на чудовому спортивному майданчику місцевої ДЮСШ «Авангард», де Калинівська громада гостинно зустрічала 120 юних спортсменів.

Цього разу обласні спортивні змагання з хокею на траві провели під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?», які тривали з 6 по 7 червня. Десять команд з Вінниччини змагались за найвищі нагороди. Як зазначив голова Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк, у такий нелегкий час важливо проводити змагання, підтримувати військових і здобувати перемоги у різних напрямках:

«Пишаємося тим, що у нас таке гарне підростаюче покоління. Чимало змагань ми вже провели. Це означає, що бажання перемагати в усіх сферах для українців – пріоритет. На жаль, війна триває, приносячи нам нові втрати та руйнування. Українці не заслужили на те, що сьогодні маємо. Ми заслужили на краще. Але маємо такого сусіда, який не дає нам спокою. Втім, ми все подолаємо. Впевнений, що перемога буде за нами».

Як розповіла для I-VIN.INFO начальниця відділу освіти молоді і спорту Калинівської міської ради Галина Фурман, цього року вони потужно попрацювали у громаді. У закладах освіти облаштували укриття, проводять культурні та спортивні заходи. Життя продовжується.

«Сьогодні спорт, дійсно, важливий для всіх. У нас змагання проводяться майже щодня на наших стадіонах та майданчиках. У громаді працює 10 таборів для оздоровлення дітей. У нас є майбутнє, бо маємо талановитих дітей, які прагнуть підкорювати вершини. Ми переможемо у цій війні обов’язково», - каже Галина Фурман.

Додає, у громаді обов’язково дотримуються правил безпеки. Коли лунає повітряна тривога, всі проходять в укриття. Для них це вже правило, всі діти навчені цьому.

«Усі учасники змагань спускаються в укриття під час тривоги. Буває, тренери з інших громад роблять фото, що діти в безпечному місці. І так має бути завжди», - запевняє начальниця відділу.

За словами віце-президента Вінницької обласної федерації хокею на траві Миколи Касянчука, на Вінниччині хокей на траві є дуже популярним видом спорту. Звісно, війна вносить свої корективи. Проте для дітей організовують все можливе, аби вони відчували себе дітьми.

«Маємо базову команду національної молодіжної збірної  команди України, у складі яких приблизно 60% вінничан.  Приблизно 90% спортсменів з Вінниччини входять у склад національної збірної хокею на траві. У нашій області сильні команди з Калинівської та Томашпільської громад. Тут дуже потужно працюють тренери.  Я дуже  задоволений роботою тренерів та їх підходом до підготовки команд. Ці діти, яких зараз бачимо тут, точно будуть грати у збірній України через 5-6 років», - каже Микола Касянчук.

Як підсумував директор місцевої ДЮСШ «Авангард» Сергій Грепечук, у громаді спортсменів активно підтримує місцева влада. Діти мають можливість брати участь у змаганнях та проявляти себе у спорті. Тому юні спортсмени і надалі прагнуть здобувати медалі та перемоги.

«Дуже приємно, що сьогодні ці змагання відбулися. Дійсно, за підтримки обласного товариства «Колос» та фонду «МХП-Громаді» вдалось організувати такий потрібний захід. Особливо під час канікул, коли діти потребують продовження  активного способу життя, продовжують розвиватися, рости та  мріяти. Прагнути та досягати мети. Хочеться ще більше подібних заходів. Адже наше підростаюче покоління –  це наше майбутнє. І саме заради них потрібно робити все можливе і неможливе», - каже директор школи.

Отож, команди посіли наступні місця:

1 місце – ОСДЮСШОР «Авангард» 1-ий склад.

2 місце – команда Томашпільської територіальної громади

3 місце – МДЮСШР №1 міста Вінниці 1-ий склад.

4 місце – ОСДЮСШОР «Авангард» 2-ий склад.

5 місце – ОСДЮСШОР «Олімпія» 1-ий склад.

6 місце – МДЮСШР міста Вінниці 2-ий склад.

7 місце – ОСДЮСШОР «Авангард» 3-ій склад.

8 місце – ОСДЮСШОР «Олімпія» 2-ий склад.

9 місце – ОСДЮСШОР «Олімпія» 3-ій склад.

10 місце посіла – команда села Хижинці.

Переможці отримали комплекти ігрової форми, срібні призери – спортивні рюкзаки, бронзові – футболки. Найкращі спортсмени відмічені сертифікатами та пам’ятними статуетками від партнерів – Благодійного фонду «МХП – Громаді».

Команди нагороджені кубками, медалями та грамотами від спортивної організації «Колос».

І на завершення спортивного свята всіх учасників змагань пригостили морозивом від благодійників.  

Нагадаємо, іранські боти заполонили соцмережі вінницького спортсмена.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.

 

Читайте також