menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Ми на цьому не зупиняємось»: капітан вінницької волейбольної команди про гру Суперліги України-Дмарт (ФОТО)

26.12.2021 13:45

Вінницька команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» зіграла проти запорізької «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ»

У Вінниці 25 грудня пройшов матч сьомого туру Суперліги України-Дмарт. Цього разу між собою грали вінницька команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» та гості із Запоріжжя, клуб «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ». Поєдинок завершився рахунком 1:3 на користь запорізької команди. Інформаційна Вінниччина побувала на матчі, проаналізувала гру і дізналась враження від змагань у глядачів та гравців.

Перед початком матчу команди розігрівались. Все по стандарту: розминка, розтяжка та робота з м’ячем. За лічені хвилини до старту відбулось жеребкування. Капітани за допомогою монетки визначали, хто на якій половині майданчика буде грати. І нарешті о 11:00 матч стартував. З перших хвилин гості з Запоріжжя почали активно грати та здобули декілька очків. Проте команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» намагалась зрівняти результати. На деяких моментах це і вдалося, проте у кінці першого сету маємо результат 17:25 на користь «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ».

У другому сеті вінницька команда трималась на рівні. Помітно, що «ДоброДій» проаналізував свої помилки та намагався їх виправити. І хоч різниця спочатку була невелика, проте запорізька «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» зіграла цю гру 12:25 на свою користь. Основний рахунок після другого сету – 0:2.

Під час третього сету напруга між командами зростала. На цьому етапі вінницький «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» не дозволив конкурентам здобути остаточну перемогу. Цей сет закінчився 25:21. Хоч остаточний рахунок став 1:2, проте у вінницької команди з’явився шанс відігратись у наступному сеті.

У четвертій частині гри учасники потужно брали на себе прийоми м’яча та блок. Часто були моменти, коли здавалось: вибити м’яч неможливо. Проте це не стосується таких команд, як «Добродій» і «Орбіта», адже вони витягували гру до останнього. Глядачі підтримували гравців підбадьорливими вигуками, а при подачі – гаслом «ейс». Та все ж, як би активно вінничани не вболівали за «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ», у цьому сеті з результатом 17:25 перемогла «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ». Матч закінчився рахунком 1:3 на користь гостей з Запоріжжя.

Інформаційна Вінниччина після гри поспілкувалась із капітаном вінницької команди «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» Валерією Якушевою, яка повідомила, що у 2021 році це були крайні змагання. Також розповідає:

«Наступні ігри проходитимуть вже у 2022-му. Наразі ми набираємо очки. А потім будуть фінальні ігри. В них гратимуть команди між собою. Наприклад, 3 місце з 6, 4 з 5 і так далі. Будуть грати до трьох перемог. Приміром, якщо ми були на 6 місці та виграємо 3 гри, займемо 3 місце. Тому надіємось набрати якнайбільше очок, аби змагатися на вищому щаблі».

Також капітан «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» поділилась емоціями та станом команди після гри.

«Після гри певний осад є, але ми на цьому не зупиняємось і рухатимемось лише вперед. Не можна зациклюватись лише на одній грі. Старатимемось грати краще і йти далі», - із впевненістю зазначає капітан команди.

Також кореспондентка Інформаційної Вінниччини дізналась думки глядачів. Наприклад, вінничанка Лариса була на грі команди «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» 24 та 25 грудня.

«Вінничанки чудово грали і боролись за м’ячі. Це було потужно. Для себе помітила, у «Добродія» є те, що немає в інших – дружність та єдність. Вони розуміють і слухають один одного на майданчику. У попередньої команди «Полтавчанки» такого не було. І коли хтось кричав «я», приймаючи м’яч, то бувало, лізли «поперед батька в пекло» інші. А у «Добродія» такого не помічала. Вони як одне ціле, а не кожен окремо. Звісно, є потужні гравці. Проте один не витягне за всіх, тому що кожен повинен грати, як востаннє. Ще сподобалось, як розумно вони вибирають тактики, аби обіграти суперника. Хоч цього разу «Добродій» програв, проте у цієї команди дуже великий потенціал. Я вражена!», - із захватом в очах ділиться емоціями глядачка Лариса.

Емоційно спостерігав за грою ветеран спорту Віктор. У свої 66 він грав у волейбол 35 років. Пильно спостерігав за командами і для себе проаналізував матч.

«Хороша гра, дівчата молодці. У «Орбіти» набагато більше досвіду, ніж в наших. У «Добродія» сильні дівчата, просто в них на очах ще є «дитячий мандраж». Наприклад, вона може сильно нападати на тренуванні, а на змаганнях побачила блок в чотири руки і вже не так грає. Проте потенціал у них дуже хороший, бо під кінець вони були сміливіші. Та взагалі грали добре, просто їм би покращити блок м’яча і вже було б добре. Помітив, в «Добродія» сильний прийом. Вони практично довели всі м’ячі. Тренер, напевно, добре над цим працює. А так це була чудова гра і кожен себе показав достойно» - розповідає Віктор, активно жестикулюючи руками.

На цих змаганнях до команди «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» долучилась нова учасниця – Вікторія Дельрос. У свої 28 років вона має звання Майстер спорту України міжнародного класу з волейболу. Також грала в командах СК «Спортліцей» (місто Біла Церква, 2008—2010), ВК «Галичанка» (Тернопіль, 2010—2015), з французькою командою ВК «Расинг Клуб де Канн» (2015—2016), та ще раз з французькою командою «Канне-Рошвіль» (з літа 2016, 2016—2017). Вікторія розповіла, що їй зовсім не було важко влитись у команду, проте мала довгу перерву і не планувала грати далі.

«Мені зателефонувала Юлія Іванівна (Юлія Якушева, тренерка команди – ред.) і запропонувала грати в їх команді. Я з Тернополя, зовсім недалеко звідси, тому вирішила приїхати. Вчора грати було трошки важко. Навіть не фізично, я сама з собою інколи боролась. Ці перерви завжди вдаються взнаки, але з кожною хвилинкою і секундочкою стає легше і легше. Вважаю, результат залежить не від наших суперників, а від того, яку гру ми покажемо», - розповідає з посмішкою нова учасниця команди Вікторія Дельрос.

Окрім цього, капітан команди «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» Валерія Якушева розповіла про основні проблеми на майданчику, які виникли:

«Звісно, ми хотіли краще завершити ці змагання, проте в нас є вже одна перемога. Насамперед, команда із Запоріжжя доволі потужна і грає одним складом багато років. Інколи вони мене знаходили і блокували. Були моменти, коли вдавалось забивати. І дівчата також заробляли очки команді, тому конкуренти дійсно складні. У них сильна подача та грають швидко. Нам є чому повчитись, допрацювати. І впевнена, наступного року все буде супер».

Нагадаємо, попередній матч вінницька команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» зіграла проти ВК «Полтавчанка-ПНПУ» і перемогла.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також