menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Ми живемо і займаємось спортом завдяки вам»: на волейбольному турнірі вінничани дякували ЗСУ (ФОТО)

02.07.2023 13:15

Він був присвячений ЗСУ та пам'яті тренера з волейболу Ярмака Володимира Порфировича

Партнерська публікація 

У Ободівці вчора пройшов турнір, присвячений Збройним силам України та пам'яті тренера з волейболу Ярмака Володимира Порфировича. Участь у змаганнях взяли шість команд з Крижопільської, Ободівської, Ольгопільської, Теплицької територіальних громад, з міста Ладижин та збірна команда ветеранів 60+ з міста Вінниця, повідомляє I-VIN.INFO.

«Федерація волейболу Гайсинського районну вже другий рік поспіль активно бере участь в підтримці Збройних сил України. Хочу подякувати усім, хто знайшов можливість взяти участь в турнірі. Наша держава стоїть перед великими викликами в стратегічному, геополітичному розумінні. Ми докладаємо великих зусиль, щоб перемогти у цій війні і здобути мир. Щоб Україна, як європейська країна, зайняла гідне місце у світовій спільноті. І ми пам’ятаємо усіх полеглих захисників та захисниць, які мужньо боронять нашу державу день за днем», – розповідає організатор події, голова Гайсинської районної федерації волейболу та депутат Вінницької облради Геннадій Мазур.

Серед учасників Крижопільської команди був й голова Тульчинської РДА Олександр Гаврилюк. А у команді з Ободівської громади грав, власне, Геннадій Мазур. 

Народний депутат України 9-го скликання Анатолій Драбовський, який теж приїхав в Ободівку, підкреслив, що ці змагання є прикладом того, що Вінниччина об’єднана як ніколи. Адже сюди приїхали також учасники із Черкас та Одеської області:

«У перші дні повномасштабного вторгнення була, дійсно, розгубленість. Але коли Президент України сказав, що він на робочому місці і продовжує працювати, це заспокоїло і дало наснагу кожному працювати на своєму місці з подвійною енергією. Йде війна, але країна живе. Це не тільки робота чи бізнес, а й культура, освіта чи спорт. Безумовно, коли сьогодні проходять аматорські чи професійні змагання, і українці беруть в них участь, це тільки робить честь нам. Значить, ми можемо продовжувати жити і боротись. І цим ми завдячуємо нашим захисникам та захисницям. Їм можна надсилати наші фото та відео із підписом «Ми живемо і займаємось спортом завдяки вам». Це, безумовно, надихатиме».

Як додав президент Вінницької обласної федерації волейболу та співзасновник «Ліги Поділля» Микола Чумак, турнір організований на потужному рівні. До нього долучились: 

– Павло Воронков, який був переможцем першості Європи серед професійних команд колишньої держави, 

– Іван Нікорюк, який представляв Вінницький армійський спорт в часи радянської доби,

– Валерій Капелов – кращий діагональний серед українських клубів за незалежності України та Заслужений тренер України,

– також четверо гравців, які представляли колективи професійних волейбольних команд незалежної України. 

На змаганнях були присутні й рідні Ярмака Володимира Порфировича, на честь якого, зокрема, проводились змагання. Його онука Юлія подякувала усім присутнім за підтримку та світлу пам’ять дідуся.

Про минулі часи згадав і голова Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк:

«Мені надзвичайно приємно, що цей турнір організований саме в Ободівці. Ми неодноразово з Володимиром змагались на одних спортивних майданчиках чи залах. Дуже приємно, що сьогодні вдалось побачити і нашого тренера Сергія Боряка. Той дух, який панував раніше на волейбольних майданчиках, він і зараз протягом багатьох років домінує. Це закономірно, тому що наша нація сильна духом. Цей дух, який панує тут, обов’язково передається на передову. Україна відбудеться як сильна суверенна держава. Альтернатив бути не може. Слава Україні!».

У результаті турніру перше місце посіла команда з Теплицької громади, друге – з Крижопільської громади і третє – з Ольгопільської громади. 

Нагадаємо, видовищну гру показали юні футболісти у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: Діана Праведна

 

 


Читайте також