menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На День міста вінничани вражали своєю майстерністю (ФОТО)

12.09.2021 16:00

У Вінниці представляли свої роботи діячів мистецтв

День міста у Вінниці пройшов не тільки яскраво, а ще й творчо. Окрім картин, музики та концертів, тут також презентували багато робіт, створених власноруч. На святі було цікаво всім, адже творчо вражали й діти, й люди старшого віку. Інформаційна Вінниччина прогулялась вулицею Театральною та отримала приємні враження від цього колориту креативності.

Біля Вінницького академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського розташували багато цікавих фотолокацій. Більшість з них зроблені власноруч.

Майстри презентувалирізні вироби: кераміка та посуд,іграшки, прикраси та картини з дотриманням традицій. Про такі орнаменти Інформаційній Вінниччині розповіла майстриня декоративного розпису Наталія Луценко. Вона презентувала роботи з використанням самчиківського розпису. Жінка творить акриловими фарбами та робить з них картини на полотні, терелі з дерева, чаші. А навчилась самчиківському розпису Наталія на спеціальних курсах, тому вона досягла статусуНародної майстрині України:

«Я навчалась, навчаю і продовжую передавати цей розпис, аби наш український код не втратив своє значення, а далі переходив. Щоб ми зберегли Україну, націю, традиції та все те, що вкладали наші предки в майбутнє покоління.Насправді, цей розпис був трохи втрачений, а вже в 60-х роках його почали відроджувати. І зараз в Україні є небагато майстрів, які живуть в селі Самчики, або передають цю традицію в орнаменті далі», - поділилась Наталія.

В самому розписі переважно великі елементи, які кожен майстер передає своїми кольорам: яскравими, або більш пастельними.

Такожсамчиківським орнаментом можна розписувати ще подільські писанки. Наталія зараз розвиває свої вміння і на глечиках, тому намагається поповнювати свої роботи новими експонатами.

Окрім цього, на локації біля театру була розташована сцена з народними ансамблями. Люди поважного віку і всі любителі української музики могли насолодитися традиційними піснями під супровід музичних інструментів.

Нагадаємо,виставкова Вінниця: чим вражали місцеві художники на День міста (ФОТО).


Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також