menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Виставкова Вінниця: чим вражали місцеві художники на День міста (ФОТО)

12.09.2021 11:30

Вінницькі художники привітали місто зі святом своєю творчістю

До Дня міста у Вінниці розробили багато цікавинок. Проте для любителів мистецтва тут можна було побачити картини вінницьких художників. Вони були майже всюди: у виставковому залі, біля будівлі міської ради, по центральній дорозі міста, на якій розташувалибільшість локацій, та поряд з вулицею Театральною. Інформаційна Вінниччина поринула у вир мистецтва та дізналась більше про картини від самих художників.

Біля самої будівлі Вінницької міської ради розташували не тільки сцену, а ще й картини від Вінницької обласної організації національної спілки художників України. Як розповів митець Олександр Рожков, що представляють картини до Дня міста. Проте їхня тематика різна: і про Вінницю, і про все прекрасне, що є навколо художників.

Також Інформаційна Вінниччина поспілкувалась з головою Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Віталієм Каспрук.

«Сьогодні тут картини від 12 художників, які беруть участь у цьому заході та є членами спілки. І ви бачите, що дійсно експозиція дуже цікава та всі цікавляться мистецтвом. Наприклад, в нас ще є картини у виставкому залі, тому запрошуємо туди подивитись», - заохочував Віталій Кононович.

Як зазначили художники, що цією виставкою вони прагнули привітати рідну Вінницю, аби кожен відчув від картин дух митців. Насправді учасників у вінницькій організації набагато більше, і через недостатність місця було неможливим поставити роботи всіх. Цікавим фактом є те, що найстаршому художнику серед Вінницької обласної організації Національної спілки художників України більше вісімдесяти років.

Окрім цього, були роботи від Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» та Вінницької дитячої школи мистецтв. Різноплановість картин вражає, як і застосування кольорів. Діти використовують різні фарби і не бояться експериментувати. Більшість картин про Вінницю. І хоч тема одна, але кожен бачить рідне місто абсолютно по-різному.

Нагадаємо, Вінниця святкує День міста.


Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також