menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На фронті загинули четверо воїнів Вінниччини

26.05.2023 18:15

Троє з чотирьох захисників були уродженцями Вінницької громади

Через російську військову агресію, що продовжується вже більше року, щоденно надходять болючі звістки про загибель українських захисників з Вінниччини. В запеклих боях за свободу нашої країни загинули Володимир Іпатов, Дмитро Лященко, Ігор Нестерович та Павло Мількевич, повідомляє I-VIN.INFO.

Старший солдат підрозділу інженерного забезпечення Павло Мількевич загинув під час виконання бойового завдання. Сталося це 22 травня на Донецькому напрямку. 4 червня йому б виповнилося 26 років, повідомляє Вінницька міська рада.

Павло був надзвичайно доброю людиною, а ще врівноваженим, принциповим, мудрим, – таким його пам’ятають усі рідні та друзі. А дружина Надія додає:

«Він пішов боронити Україну, не вагаючись, бо любив її всім своїм серцем. Саме таким справжнім чоловіком мрію виростити і нашого трирічного сина».

Тульчинська громада втратила Героя, 23 травня 2023 року під час мінометного обстрілу в місті Бахмут Донецької області, загинув Лященко Дмитро Геннадійович, 20 листопада 1986 року народження, пишуть на фейсбук-сторінці Тульчинської міської ради.

Солдат Лященко Дмитро Геннадійович був призваний на військову службу по мобілізації 25 лютого 2022 року. За час служби у Збройних Силах України наш земляк зарекомендував себе відповідальним та дисциплінованим військовослужбовцем. В ході виконання бойових завдань, проявив вірність військовій присязі, стійкість та героїзм.

Вчора вінничани прощалися із земляком Ігорем Нестеровичем – мужнім воїном, відданим патріотом Батьківщини. З початком повномасштабного вторгнення Ігор Нестерович пішов боронити українську свободу. Був мінометником. Брав участь у пекельних боях за Херсон, Миколаїв, Бахмут, воював також на Донецькому напрямку. Серце воїна перестало битися на 51 році життя, повідомили у Вінницькій міській раді.

Лейтенант медичної служби Іпатов Володимир Миколайович загинув 23 березня 2023 року у Бахмуті під час евакуації поранених. Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці Владислава Матюш.

Володимир Іпатов народився 15 травня 1980 р. у Вінниці. Освіту здобув у 26 школі, а потім навчався на відділенні підготовки помічників лікарів для ЗСУ у Вінницькому медичному коледжі ім. акад. Д.К. Заболотного. Після цього він був студентом фармацевтичного факультету ВНМУ ім. М.І. Пирогова, де згодом почав працювати.

Іпатов пішов захищати нашу державу від російських окупантів після широкомасштабного вторгнення добровольцем. Служив у 168 батальйоні вінницької 120-ї бригади територіальної оборони.

Читайте також, чотирьох вінничан звільнили з російського полону.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також