menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На фронті загинуло семеро військових з Вінниччини

19.02.2024 18:45

Вони повернулися «на щиті»

На війні загинуло семеро військових з Вінниччини. Серед них: Іван Захарук, Петро Коцан, Владислав Варушечкін, Юрій Снігур, Артур (Артем) Іванішин, Вадим Кондратюк, Олександр Ульяновський. Повідомляє I-VIN.INFO.

Під час виконання бойових дійна сході загинув уродженець с. Чернеччина майстер спорту України з панкратіону Іван Володимирович Захарук, 20.09.1991 року народження. Іван Захарук був не лише спортсменом, а й прикладом для багатьох у своєму професіоналізмі, завзятості та доброті. Він став на захистнашої держави одним з перших і був справжнім патріотом. Про це повідомили у Краснопільській селищній раді.

17 лютого 2024 року, відбулась церемонія прощання з загиблим Героєм, жителем м. Гайворон - Коцаном Петром Петровичем. У листопаді 2023 року він добровольцем відправився захищати державу. Мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, солдат Петро Коцан загинув поблизу населеного пункту Красногорівка, Покровського району, Донецької області. Поховати мужнього захисника, доброго батька і чоловіка, рідні вирішили в с.Осіївка, звідки родом батьки Петра. Про це повідомив Бершадської міської ради Віталій Драган.

Російський окупант забрав життя Варушечкіна Владислава Миколайовича,13 червня 1998 року народження, жителя с.Вовчок Брацлавської громади. МатросВарушечкін Владислав Миколайович став на захист Батьківщини. Людина з великим мужнім серцем та чистою душею. Служив гранатометником 3 відділення морської піхоти 1 взводу морської піхоти 1 роти морської піхоти. 10 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Кринки Херсонської області його життєва зірка згасла. Про це повідомили у Тульчинській РВА.

18 лютого, перестало битися серце нашого захисника Снігур Юрія Миколайовича. 14 серпня 1988 року, він народився в с.Петрпшівка,де і навчався.Був завжди веселим та життєрадісним. Майже з перших днів пішов служити у АТО,а потім 2 роки у перебував у складі 110 бригади в Авдіївці. Дослужився до командира взводу,підлеглі дуже тепло відзивались про нього, та поважали свого командира. 7 січня 2024р.,отримав поранення в голову і був прооперований в м.Дніпро. Після цього був переведений у Вінницький військовий госпіталь де і помер не приходячи до тями. Про це повідомили у Соболівській громаді.

18 лютого, відбудеться прощання з полеглими Героями – 23-річними Артуром (Артемом) Іванішиним та Вадимом Кондратюком. Молоді люди пішли на фронт добровольцями та воювали в складі штурмового полку «Цунамі» бригади поліції «Лють». Їх життя обірвалися у бою цієї середи, 14 лютого. Бойові побратими на фронті Артур (Артем) Іванішин та Вадим Кондратюк були друзями і в цивільному житті. Звістка про їх загибель сколихнула Вінницьку громаду і в соціальних мережах тисячі містян висловлюють щирі співчуття родинам і близьким полеглих військових. Вадим Кондратюк нещодавно закінчив юридичний факультет ДонНУ ім. В. Стуса, а Артур (Артем) Іванішин був студентом факультету економіки менеджменту та права ВТЕІ ДТЕУ. У місті вони були відомі завдяки активній громадській позиції та волонтерству, обидва були членами Вінницької молодіжної Ради з 2017 по 2022 рік, а також помічниками депутатки Вінницької міської ради Світлани Ярової. Разом їм вдавалося реалізовувати у місті багато цікавих та корисних проєктів. Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

17 лютого Вінницька громада попрощалися з оборонцем – 27-річним Олександром Ульяновським. Воїн загинув 6 лютого 2024 року у бою під селом Голубівка Куп’янського району Харківській області, боронячи Україну. Народився в селі Яланець колишнього Томашпільського району (тепер – Тульчинського). Там закінчив перших два класи школи. Згодом сім’я Олександра переїхала до Вінниці. У місті він закінчив ліцей №7. Був призером олімпіад з хімії. Після закінчення закладу вступив до Вінницького національного медичного університету. Згодом вирішив здобути фах еколога у Вінницькому національному аграрному університеті. Паралельно з навчанням працював диспетчером екстреної медичної допомоги. На жаль, отримати диплом Олександр не встиг… Повідомили у Вінницькій міській раді.

Читайте також: Найрезонансніша справа часів незалежності: як просунулась «справа Майдану» за десять років.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з дописів громад.

Головне фото: pixabay.com



Читайте також