menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На оновленому харчоблоці в ліцеї на Вінниччині виготовляють сухі пайки для ЗСУ

17.10.2023 10:45

Тут збираються запровадити мультифункціональне меню

Допомога Збройним силам України у Якушинецькій громаді, що на Вінниччині, розпочалась від самого початку повномасштабного вторгнення і триває досі. Так, у Якушинецькому ліцеї виготовляють сухі пайки на оновленому харчоблоці. Як тепер все функціонує, для I-VIN.INFO розповів директор закладу освіти Олександр Грустілін.

У харчоблоці все відповідає вимогам ХАССП (контроль якості харчових продуктів, який відповідає міжнародним стандартам – ред.). Старі холодильники замінили на нові холодильні установки. Приміщення повністю відремонтовані – замінені меблі та техніка. 

Є два пароконвектомата, які здатні швидко і якісно готувати випічку. .

Також є сушарка, завдяки якій роблять сухі пайки, борщі і відправляють воїнам на передову.

Є мармітна лінія, яка передбачена для мультифункціонального меню. Олександр Грустілін пригадав, що Вінниця впроваджувала в певних школах таке харчування в рамках швейцарського проєкту. Але у місті його поки що призупинили. У Якушинецькому ліцеї наразі готують стандартну порцію і видають дітям. Вже після Перемоги планують забезпечити мультифункціональне меню, щоб учні обирали, що хочуть їсти. Окрім того, планують завершити ремонт ще самої обідньої зали.

Директор зауважив, що за підтримки сільського голови поставили новий потужний котел, закупили паливо.

А в рамках підтримки опорних закладів ЮНЕСКО надала генератор. Він розрахований на 70 кВт (може забезпечити електрикою кухню, систему опалення та все освітлення). Та у закладі освіти ще старі світильники, які беруть багато електроенергії. Тому їх замінять на діодні задля економії.   

Нагадаємо, шкільне укриття в громаді на Вінниччині обладнали ліфтом.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: Світлана Пустовіт 



Читайте також