menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Шкільне укриття в громаді на Вінниччині обладнали ліфтом

15.10.2023 18:15

Раніше навчання у закладі відбувалось у дистанційному режимі

Якушинецький ліцей на Вінниччині має статус опорного. Загалом у закладі навчаються 600 учнів, з них 536 – в основній будівлі. Близько 116 дітей підвозяться з трьох найближчих населених пунктів Якушинецької громади шкільним автобусом. Раніше навчання проходило у змішаному режимі, а тепер завдяки новозбудованому укриттю навчання перевели повністю у офлайн режим, повідомляє I-VIN.INFO.

Як розповів директор ліцею Олександр Грустілін, перше укриття було зроблено в приміщенні старої котельні. Проте на території школи з нуля збудували нове, яке розраховане на всю школу. Воно сучасніше та обладнане ліфтом для маломобільних. Так, у школі навчається дівчинка, яка має проблеми з опорно-руховою системою і періодично користується цим ліфтом.

Укриття має два входи.Одна частина приміщення розрахована на початкові і п'яті класи, щоб вони могли продовжувати навчання навіть під час повітряної тривоги. Інша частина – для старших класів.

Наразі працює фахівець з інформатизації, який проводить в укриття інтернет. Планується підключення й опалення.

Тут є медичний блок, де зберігаються запаси всього необхідного для надання першої допомоги, - говорить директор.

Воду закупила школа, а кожний клас придбав бокси, у які батьки придбали необхідні речі для власних дітей на свій розсуд. Це, наприклад, ласощі, печиво, цукерки на випадок довготривалого перебування. А на випадок, якщо дітям стане зле чи будуть вірусні інфекції, є окрема кімната (як медпункт та ізолятор).

Нагадаємо,діти вінницьких військових поїхали на відпочинок на Закарпаття.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Світлана Пустовіт



Читайте також