menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині біля кордону з Молдовою пройде «смачний» фестиваль

15.09.2021 16:30

Міжнародний фестиваль «МАМАЛИГА VS БАНОШ» організовують у Студенянській громаді

Вже за два тижні, 3 жовтня, у Студенянській громаді Тульчинського району Вінниччини пройде Міжнародний етнофудфест «МАМАЛИГА VS БАНОШ». Участь у фестивалі зголосились взяти громади не лише Вінницької, але й Чернівецької та Закарпатської областей. Також очікуються гості із Молдови, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

«Банош вже давно набув популярності. Його знають і полюбляють й за межами України. А ось наша подільська мамалига чомусь не така відома широкому загалу. Хоча ця страва теж дуже смачна. І готується вона за особливим рецептом. Ми хочемо презентувати рецепт цієї кукурудзяної каші якомога ширшому загалу. Щоб нашу Подільську кухню теж знали і цінували. Тому й фестиваль назвали «МАМАЛИГА VS БАНОШ». Ніби це своєрідне змагання двох страв. Насправді, й та, й інша страва з кукурудзи, й та, й інша заслуговують найбільшого схвалення», - розповідають організатори фестивалю.

Втім, конкурси на фестивалі обов’язково будуть. На гостей етнофудфесту очікують безліч розваг, майстер-класів, виступів творчих колективів, а також ярмарок та дегустація страв.

Крім того, й завдяки колоритній локації, де проходитиме фестиваль, а це буде «Червоний млин» поблизу села Болган Студенянської територіальної громади, всім учасникам «смачного» фесту гарантуються незабутні враження.

Нагадаємо, в громаді на Вінниччині відкрили «Активний парк».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: i-vin.info

Читайте також